26 Nisan 2024

Gündem Mardin

GÜNDEMİ GÜNDEMMARDİN BELİRLER

GAİB MİDYAT SANAT VE TASARIM FAKULTESİ PROTOKOLÜ YAPILDI

2 min read

Vali Mahmut Demirtaş, Mardin Valiliği, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) ve Artuklu Üniversitesi arasında GAİB Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi binasının yapımı için düzenlenen protokol imzalama törenine katıldı.

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde kurulacak olan Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi binasının yapımı için protokol imzalama töreni Vali Mahmut Demirtaş’ın katılımıyla GAİB hizmet binasında gerçekleştirildi.

“Milletlerin istiklal ve istikbalini tayin eden yegane yatırım eğitimdir” diyen Vali Mahmut Demirtaş, en büyük, en anlamlı, en paha biçilmez yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu söyledi.

Gerçekleştirilecek yatırımlar ve hayata geçirilecek akademik faaliyetler ile üniversitesinin başarısını artıracağını belirten Vali Demirtaş, şunları söyledi;

“Zira etkisi gelecekte hissedilen, milletlerin istiklal ve istikbalini tayin eden yegane yatırım eğitimdir. O nedenle gerek devlet gerek özel sektör gerekse STK’lar her alanda olduğu gibi eğitim alanında da iş birliğini üst düzeyde tutmalı, eğitimin alt yapısının ve kalitesinin yükseltilmesi noktasında işbirliğine gitmelidir. Bugünkü yaptığımız şey de bunun en güzel örneklerinden biridir. Bugün Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamuller İhracatçı Birliği ile imzalayacağımız protokolle Midyat’ımız bir eğitim yuvasına daha kavuşacaktır. Bu sayede ülke ve millet olarak en büyük sermayemiz olan insan kaynağımızı en güzel şekilde işleyecek onları geleceğe, ülkemizin koyduğu vizyon hedefin ve istikametinde hazırlayacağız.”

Törene, Vali Demirtaş’ın yanı sıra Midyat Kaymakamı Tekin Dündar, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya ile yanı sıra çok sayıda ihracatçı katıldı.

Törende, Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya ve Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar’da birer konuşma gerçekleştirdi.

Yapılan konuşmaların ardından protokol imzalandı.

Sosyal Medyada Paylaşın !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir