23 Nisan 2024

Gündem Mardin

GÜNDEMİ GÜNDEMMARDİN BELİRLER

Doktorlar Tarihi binanın yıkılmasını istemiyor

2 min read

Mardin’in Midyat ilçesinde bulunan eski Devlet Hastanesi alanında bulunan Aile Sağlık Merkezinde görevli hekimler, tarihi binanın yıkılmasını istemiyor. Aile Sağlık Merkezinde görevli hekimler “Tarihi bina milli değerimiz, Aile Sağlık Merkezi de milli servetimizdir.” dedi.

Midyat ilçesinde bulunan taş binanın yıkılmaması gerektiğini belirten vatandaşların ardından şimdi de Bahçelievler ve Seyitler Mahallelerine hizmet veren Aile Sağlık Merkezi hekimleri, 16 bin kayıtlı hastalarının bulduğunu belirtirken, yıkılması durumunda vatandaşların büyük mağduriyet yaşayacağını dile getiriyor.

Toplam 8 dönüm arazi üzerinde yarım dönüm kadar yer işgal eden tarihi bina ve Aile Sağlık Merkezinin yıkılmaması gerektiği savunuluyor.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Eski hastane arazisi içerisinde bulunan tarihi bina ve aile sağlığı merkezi de adliye yapılması sebebiyle yıkılacak. Şu an bu binalar sağlık hizmeti amacıyla aktif olarak kullanılmaktadır. Bu 8 dönümlük alanın en uç kısmındalar, giriş ve çıkışları yapılacak olan adliye binasından çok rahat bir şekilde bağımsız hale getirilebilecek durumdalar. Tarihi bina milli değerimiz. Aile sağlığı merkezi binası da milli servetimiz. Aile sağılığı merkezi yakın zamanda tadilattan geçti ve yenilendi. Buna rağmen yıkılacak olması yapılan masrafın israf edilmesi değil midir? Hem Bahçelievler hem de Seyitler mahallesi gibi en yoğun mahallerin tam ortasında bulunmaktadır.”

Sosyal Medyada Paylaşın !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir