19 Nisan 2024

Gündem Mardin

GÜNDEMİ GÜNDEMMARDİN BELİRLER

MARSU Haftalık Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

2 min read

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş başkanlığında haftalık MARSU değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Mardin Su ve Kanalizasyon Genel İdaresi toplantı salonunda Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş başkanlığında haftalık MARSU toplantısı Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, MARSU Genel Müdürü Abdüsselam Altunkaynak ve MARSU yetkilileri katılımıyla düzenlendi.

MARSU tarafından yürütülen hizmetlerinin en iyi şekilde yerine getirilmesi amacıyla haftalık olarak yapılan toplantıda, Kaçak su ile mücadele, 31 Ocak 2021’de tarihinde son bulan su borcu yapılandırması, tespit edilen sorunların çözümü yanı sıra yapılması planlanan çalışmalar değerlendirildi.

Mardin’in içme suyu konusunda yaşadığı en büyük sorunun suyun Beyazsu isale hattından taşınmasında yaşandığı belirten Vali Mahmut Demirtaş, sorunu planlanan alternatif su hattı projesiyle çözmek için çalıştıklarını söyledi.

Avrupa Birliği’nce desteklenen projenin yatırıma dönüşmesiyle birlikte kentte suyun sorun olmaktan çıkarılacağını ifade eden Vali Demirtaş, “Büyükşehir Belediyesi olarak içme suyu isale hatlarımızda yenilmenin yanı sıra alternatif hatlarla vatandaşlarımıza kesintisiz su sunabilmek için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Sondaj çalışmalarımızda istediğimiz verimi elde ettik. Yeni sondajlar açmak için ekiplerimiz sahada çalışmalarını sürdürüyor. Kaçak su ile mücadelemizde gayet başarılı olarak devam ediyor. Tüm gayretimiz vatandaşlarımıza ucuz ve kesintisiz su hizmeti sunabilmektir.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir