19 Nisan 2024

Gündem Mardin

GÜNDEMİ GÜNDEMMARDİN BELİRLER

Mardin’de İlk kez tiroid kanseri ameliyatı gerçekleşti

2 min read

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Tiroid Kanseri teşhisi konulan bir hasta ilk kez Mardin’de uygulanan ameliyat ile eski sağlığına kavuştu.

Yaygın tiroid kanseri nedeniyle Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvuran Berivan Yılmaz Cerrahi onkoloji uzmanı Op.Dr. Şevki Pedük, Baş boyun cerrahisi uzmanları Op.Dr.Hakan Özkan ve Op. Dr. Abdullah Arslan tarafından beş saat süren başarılı bir boyun diseksiyonu ameliyatı ile sağlığına kavuştu.

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Op.Dr.Şevki Pedük,  tiroid kanserlerinin toplumda sıklıkla görüldüğünü fakat bu kadar büyük ameliyatlara neden olabilecek yayılımların çok rastlanmadığını söyledi.

 

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tiroid kanseri nedeniyle ilk defa boyun diseksiyonu gerçekleştirildiğini ifade eden OP.Dr. Şevki Pedük, “Üçüncü basamak hastanelerde bile çok sık yapılmayan bu tür bir ameliyatı rekor sayıda lenf bezi temizleyerek Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne yeni kavuşmuş olan hastanemizde yapmış  olmak ben ve arkadaşlarımı çok mutlu etti.  Umarım bu büyük başarılı ameliyatların devamı da gelecek, hayırlı olsun” dedi.

5 Saatli bir operasyonun ardından sağlığına kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşayan hasta Berivan Yılmaz ise; “Hastalığımı ilk öğrendiğimde çok üzüldüm ve karamsarlığa kapıldım Doktor bey ve ekibi bu durumun hep beraber ve kolaylıkla üstesinden gelebileceğimizi anlattılar, moral verdiler. Tedavi sürecimi iyi takip edip,  doğru karar vererek memleketimde ameliyat olmamı ve eski sağlığıma kavuşmama vesile oldular. Böyle bir ekiple karşılaştığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. Ameliyatımda görev alan Şevki hocama başta olmak üzere emeği bulunan bütün yardımcı personele çok teşekkür ediyorum” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir