26 Nisan 2024

Gündem Mardin

GÜNDEMİ GÜNDEMMARDİN BELİRLER

Midyatlılar İşkur Şubesi için harekete geçti

2 min read

Midyat’ta bulunan esnaflar, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Şubesi açılması için harekete geçti. Midyat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Mehmet Selim Yıldız “Sanayinin ve yatırımın merkezi haline gelen ilçemizde acil İŞKUR şubesinin açılması için talepte bulunduk.” dedi.
Midyat’ta yüzlerce işveren ve binlerce işçinin faydalandığı İş ve İşçi Bulma Kurumu’nun ilçede olmaması büyük bir eksiklik olduğunu belirten esnaflar; Cumhurbaşkanlığı, Çalışama ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İŞKUR Genel Müdürlüğü ve Mardin Valiliğine yazılı başvuruda bulundu.
Dilekçelerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlardan talepte bulunan Midyat Esnaf ev Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Mehmet Selim Yıldız “ Turizm ve sanayi kentimizde büyük bir eksiklik olan İŞKUR Şubesi açılmalı. İlçemizde onlarca tekstil fabrikası ile birlikte onlarca işletme bulunuyor. Yatırım ve kalkınmanın merkezi haline gelen ilçemizde İŞKUR destekli birçok işletme bulunuyor. Gerek yatırımcılar gerekse işçi kardeşlerimiz sık sık kilometrelerce yol kat etmek zorunda kalıyor. İş yükünü azaltmak ve esnaflarımıza kolaylık sağlanması için yaklaşık 120 bin nüfusa sahip ilçemizde de İŞKUR Şubesi kurulmalı. İnanıyoruz ki yetkililerimiz ve devlet büyüklerimiz bu talebimize olumlu karşılık verecektir. İfadelerini kullandı.
Daha sonra esnaflar hazırladıkları dilekçeleri PTT yoluyla ilgili yerlere gönderdi.

Sosyal Medyada Paylaşın !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir