23 Nisan 2024

Gündem Mardin

GÜNDEMİ GÜNDEMMARDİN BELİRLER

KILIÇ, BELEDİYELERİMİZ ETKİN ÇALIŞMALAR SERGİLİYORLAR

2 min read


İki gün devam eden aralıksız kar yağışının Mardin’de olumsuzluklara yol açmaması ve şehir içi trafiğinin aksamaması için başta Mardin Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm ilçe belediyelerimiz hummalı bir çalışma içerisinde oldular.

AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç yaptığı açıklamalarda, ”Büyük bir özlemle beklediğimiz kar yağışı neredeyse tüm yurdumuzla birlikte Mardin’de de kendini gösterdi. Kar yağışının etkisini göstermesi ve aralıksız devam etmesi sebebiyle Mardin’i tamamen beyaz bir örtüye bürüdü. Kar yağışının yoğun olması göller, barajlar ve yer altı su kaynaklarının doluluk oranlarının artması açısından çok önemlidir. Doğal güzelliğiyle de Mardin’i adeta büyülü bir kent haline getiren kar yağışında en çok mutlu olan kesim çocuklarımız oldu”.

“Bereketli kar yağışının olumsuzluklara yol açamaması için başta Mardin Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere tüm ilçe belediyelerimiz karla mücadelede etkin bir çalışma sergiliyorlar. Ana arteller başta olmak üzere vatandaşların öncelikli güzergâhları olan ara yollar, kaldırımlar ve sokaklar kurulan ekiplerce sık sık denetimden geçiriliyor. Gece boyunca da buzlanmaya karşı çalışmalar aralıksız bir şekilde devam ettiriliyor. Her hangi olası sıkıntılara karşın acil çağrı merkezleri de 24 saat boyunca vatandaşlarımızın acil çağrılarına kulak veriyorlar”.

Tüm yapılan bu planlı çalışmalara karşın yine de vatandaşlarımıza önemli görevler düşmekte. Kar lastiği veya zincir taktırmadan kesinlikle trafiğe çıkılmaması gerekiyor. Trafik takip mesafesi, ani frenler ve aşırı süratten kaçınılması hatta mecbur kalınmadıkça trafiğe çıkmamak en iyisidir diyebiliriz. Öğrencilerimizin heyecanla bekledikleri yarıyıl tatilinin sorunsuz geçmesi için lütfen kurallara uyalım.

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir