19 Nisan 2024

Gündem Mardin

GÜNDEMİ GÜNDEMMARDİN BELİRLER

Çocuklardan Örnek Kardeşlik Buluşması

2 min read

Yüzyıllardır farklı dinleri, dilleri ve kültürleri bir arada yaşatan huzur ve hoşgörü kenti Mardin’in Midyat ilçesi, yabancı uyruklu çocuklar ile Türk çocukları düzenlenen önemli bir organizasyonda buluştu.

Huzur ve Hoşgörü Kenti Midyat İlçesindeki çocuklar, Iraklı ve Suriyeli mülteci Çocuklar ile “Kardeşlik Sofrası” bir araya gelerek tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajı verdiler.

Yüzyıllardır Müslüman, Hıristiyan ve Ezidi inançlarına mensup insanların kardeşçe, sevgiyle, hoşgörüyle birlik ve beraberlik içerisinde yaşadığı, Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanicenin konuşulduğu dinler ve diller şehri Midyat, anlamlı bir programa ev sahipliği yaptı.

Midyat’ta faaliyet gösteren Zahuran Toplumsal Duyarlılık Derneği tarafından hazırlanan ‘Elimden Tut Projesi’ kapsamında Midyatlı Çocuklar ile Iraklı ve Suriyeli mülteci Çocuklar ile “Kardeşlik Sofrası” bir araya geldi.

Midyat çocuklar, proje kapsamında mülteci akranlarıyla çeşitli etkinliklere katılarak, zeka oyunları oynayıp, birlikte kitap okudu.

Daha sonra özel bir işletmede kurulan kardeşlik sofrasında birlikte akşam yemeği yiyen çocuklar, bu mutlu günlerinin tadını çıkardı.

Çocuklar, kardeşlik sofrası ile küçücük bedenlerinde taşıdıkları kocaman yürekleriyle dünyaya barış ve kardeşlik mesajı verdiler.

Suriye ve Irak uyruklu çocukların toplumda kendilerini yabancı hissetmemelerinin amaçlandığı projede çeşitli aktivitelerle çocukların kaynaşmaları sağlanıyor.

Yemeğe, Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, Zahuran Toplumsal Duyarlılık Derneği Başkanı Yaşar Dağ, Proje Koordinatörü Menaf Acar, dernek yöneticileri, öğretmenler ve çocuklar katıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir