20 Nisan 2024

Gündem Mardin

GÜNDEMİ GÜNDEMMARDİN BELİRLER

Nusaybin’de Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı yapıldı

1 min read

1-7 Mart Deprem Haftası ve 2022 Yılının Afet Tatbikat Yılı olması nedeniyle 81 ilde eş zamanlı yapılan “Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı” ilçemizdeki tüm okullarda gerçekleştirildi.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin ile birlikte Nusaybin Atatürk İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen tatbikata katıldı.

81 ilde eş zamanlı yapılan tatbikat gereği saat 11:30’da sirenler çalarak okul binasında bulunan tüm öğrenciler, öğretmenler ve görevliler, güvenli şekilde binadan tahliye edildi. Başarılı bir şekilde yapılan “Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı” sonrası okul avlusunda güvenli şekilde toplanan öğrencilerle bir araya gelen Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili, başarılı tatbikat için öğrencileri tebrik etti.

Öğrenciler için bu tür tatbikatların önemine değinen Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Kayabaşı, 2022 yılının “Afet Tatbikat Yılı” ilan edildiğini hatırlatarak öğrencilerin bu tatbikatta aldıkları eğitimleri ailelerine anlatmalarını ve İçişleri Bakanlığımıza bağlı AFAD başkanlığı tarafından akıllı cep telefonları için hazırlanan “Afad Acil Çağrı” uygulamasını telefonlarına indirmelerini istedi.

Sosyal Medyada Paylaşın !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir