25 Nisan 2024

Gündem Mardin

GÜNDEMİ GÜNDEMMARDİN BELİRLER

AK PARTİ MARDİN İL KADIN KOLLARI YETİMLERE KUCAK AÇTI

2 min read

AK Parti Mardin İl Kadın Kolları Başkanlığı düzenlemiş oldukları programda 7 -12 yaş grubu yetim, öksüz ve dezavantajlı çocuklarla iftarda bir araya geldiler.

AK Parti Mardin İl Kadın Kolları Başkanı Esengül Aydın Sancar programa ilişkin yaptığı açıklamalarda, “Ramazan Ayı’nın manevi iklimiyle birlikte çalışmalarımızı daha da hızlandırarak vatandaşlarımızla özellikle kadınlar ve çocuklarımızla çeşitli programlar çerçevesinde buluşmaya devam ediyoruz. Bu bağlamda Ramazan Ayı’nın başından beri sürdürdüğümüz iftar etkinliklerinden birini bu kez 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle, genel merkezimizin belirlediği şekilde 7 -12 yaş grubu yetim, öksüz,dezavantajlı çocuklarla ve aile büyükleriyle gerçekleştirdik.”

Başkan Sancar, “İki yıldır yaşam tarzımızı derinden etkileyen pandemi koşullarının hafifleyip, vaka sayısının da düşmesiyle birlikte yeniden yüz yüze, gönül gönüle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İnanç ve kültürümüzün gereği olarak yetim ve öksüz çocuklara sahip çıkmak en azından yüzlerinin güldüğünü görmek, neşelerine ortak olmak bizleri derinden sevindiriyor. Ayeti kerimede buyurduğu gibi, “De ki: “Hayır olarak infak edeceğiniz şey, anne-babayla, yakınlara,yetimlere, yoksullara ve yolda kalmışadır. Hayır olarak her ne yaparsanız, Allah onu şüphesiz bilir” der. Biz de hem inancımız hem de kültürümüzün bir gereği olarak yetime iyilikte bulunmayı, kol kanat germeyi her zaman bir görev olarak addetmekteyiz. Bu duygularla bir kez daha yarınımız, umudumuz, geleceğimiz olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarız.”

Sosyal Medyada Paylaşın !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir