19 Nisan 2024

Gündem Mardin

GÜNDEMİ GÜNDEMMARDİN BELİRLER

Vali Demirtaş Başkanlığında ‘’Turizm Tanıtım ve Geliştirme Kurulu Toplantısı’’ Yapıldı

2 min read

Mardin Valiliği Dara toplantı salonunda ‘’Turizm Tanıtım ve Geliştirme Kurulu Toplantısı’’ gerçekleştirilerek Mardin Turizmi ele alındı.
Toplantının başında TGA Genel Müdürü Yalçın Lokman Hekim ve beraberindeki heyet bir sunum yaparak bilgilendirmelerde bulundu.
TGA Yetkilileri tarafından yapılan sunumda Mardin’in tarihi, kültürü, gastronomisi, kentin sosyal medyadaki yeri, konumu, yapılan paylaşımların verileri ve etkileşim istatistikleri ele alındı.
Toplantı kapsamında hayata geçirilmesi planlanan ilgili birim ve kurumların işbirliği ile Tarihi Mardin kentinin dünya turizm arenasında daha fazla yer alması amaçlanıyor.
Salonda bulunan ilgili kişi ve kurum temsilcilerinin fikir ve önerilerinin de dinlendiği toplantıda dünyanın farklı ülkelerinde bulunan turizm acentesi temsilcileri ve ajans temsilcileri ile de sıkı bir iletişim kurulması kararlaştırıldı.
Mardin’de hem Kültür hem de İnanç turizminin olduğunu dile getiren Vali Demirtaş;
‘’Mardin’de göreve geldiğimiz günden itibaren Kentin turizmini daha ileriye taşımaya yönelik çeşitli ve faydalı projeler üretiyoruz. Kentin sakinleri ve paydaşlarımız ile sürekli iletişim halindeyiz. Mardin’in dünyaya tanıtılmasına yönelik dijital anlamda görsel çalışmalar üretiyoruz ve yayınlıyoruz. Mardin ilimiz tarih, inanç, kültür ve daha birçok anlamda nadide bir kentimiz. Yıl içerisinde sayısız yerli ve yabancı turist ağırlıyoruz. Bütün herkesi ilimizin güzelliklerini görmeye davet ediyorum’’ diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir