20 Nisan 2024

Gündem Mardin

GÜNDEMİ GÜNDEMMARDİN BELİRLER

KADIN EMEĞİ TÜRKİYE’NİN İSTİKBALİ PROGRAMI MARDİN’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

3 min read

Kadın Emeği Türkiye’nin İstikbali Programı kadınların yoğun katılımlarıyla Mardin’de gerçekleştirildi.

Kadın Emeği Türkiye’nin İstikbali Programı’na, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcıları Fatma Ataseven, Ayşe Nevin Sert, Burcu Gökalp, Aslı Seren, Nazan Aktaş Gökşin MKYK üyesi/ Bölge Koordinatörü Fatma Fidan Kara, MKYK üyesi/İl Koordinatörü Arzu Bakır, Gamze Sevgi, AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, AK Parti Mardin İl Kadın Kolları Başkanı Esengül Aydın Sancar katılım sağladı.

AK Parti Mardin İl Kadın Kolları Başkanı Esengül Aydın Sancar kadınların yoğun katılım sağladığı programa ilişkin yaptığı açıklamalarda, “Bugün burada toplanmamızın nedeni ülkemizde son yıllarda kendi işini kurmak isteyen  kadın girişimcilerin çeşitli kurum ve kuruluşlar aracılığıyla aldıkları destekler sonucunda başardıkları büyük işlerin hikayesini dinlemek ve belki aramızda ben  yapamam edemem diyen kadınlar varsa onlara da ilham olabilecek, yol gösterecek yaşanmışlıklardan bir kesit sunmaktır.”

Açıklamanın devamında, “Evet, artık eski dünya yok, eski Türkiye de yok. Gelişmekte olan ülke konumundan gelişen ülke durumuna yükselme aşamasında adımları ikişer üçer değil, koşar vaziyette arşınlıyoruz. Ve attığımız her adım yere sağlam basıyor bundan da eminiz. Bu gelişmeler yaşanırken, toplumun emek treninde lokomotif görevi gören kadınımızın da dış dünyaya bakışı, beklentileri ve hayat standartları elbette değişti. Değişen şartlara uyum sağlamak, kendi kendine yetebilmek, kendini gerçekleştirmek, alın teriyle kazanmak, kazandığını da kendi inisiyatifiyle değerlendirmek ailesine çevresine ve tabi ki ülkesine faydalı olabilmek gibi istekleri var doğal olarak. Kadın yüreğinin hassas tezgahından geçmeyen her iş emek değil zahmet, kadını yok sayıp çıkılan her yol, sarf edilen her çaba eziyet, kadınla ortaklaşa üretilen her değer kadını önemseyen her oluşumun adı ise er ya da geç bereket olur. O kadınlar ki; evlerinde yuvayı inşa eden dişi kuş, ülkesinin geleceğine ışık tutan  kılavuz gibidirler. Tıpkı bin yıldır bu topraklarda cefaya; ana, bacı, eş olarak ortak oldukları gibi. Bin gün kesintisiz evlat nöbetiyle memleketin barış ikliminin tohumlarını tüm gönüllere saçtıkları gibi. Bilenler bilir Mardinli kadın, Mardin’de kadın olmak zordur. Evet dünyanın en meşakkatli mutfak kültürüne sahiptir Mardin. İğneyle iplikle ince ince işler damak çatlatan lezzet sanatını Mardin kadını Yani zoru sever, sabrı sever Mardin kadını…Bu vesileyle hemşerilerimize, hemcinslerimize devletimizin kurumlarının sunduğu imkanlardan yararlanmaları konusunda daha cesur ve daha kararlı olmaları yönünde çağrıda bulunmuş olalım. Ümit ediyoruz; yarınlarımız ayakları üzerinde durabilen, her alanda katma değer üreten, ülkemizin istikbalinin öncüleri olan kadınlarımızın omuzlarında yükselecektir. Sayın Cumhurbaşkanımız da her fırsatta Türkiye’nin istikbalinde kadınların mutlaka söz sahibi olmaları gerekliliğine vurgu yapmaktalar. O halde bizler de şöyle diyoruz, istikbalin emanetçileri biz kadınlarsak, yani sizlerseniz, emanet inşallah emin ellerde demektir. Hareket niyet işidir, isteğe iradeye bakar. Ancak er ya da geç bereketle mükafatlandırılır. Bugüne kadar destek alıp işe koyulan tüm kadınlarımızı tebrik ediyor, bugün den sonra başvuru da bulunacak kadınlarımıza da başarılar diliyoruz.”

Sosyal Medyada Paylaşın !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir