25 Nisan 2024

Gündem Mardin

GÜNDEMİ GÜNDEMMARDİN BELİRLER

DERİK’TE Kİ OLAY TÜM TÜRKİYE’Yİ DERİNDEN ÜZDÜ

3 min read

AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, “Yüreğimizi dağlayan ve bir felakete sebep olan elim kazanın sonucu sadece Derik’i değil, Mardin ve tüm Türkiye’yi derinden üzdü.”

Yaşanan üzücü kazanın hemen ardından olay yerine geldiklerini dile getiren AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, “Olay yerine vardığımızda durumun vehametininbüyüklüğü karşısında yasa boğulduk. Vatandaşlarımız birinci kazanın ardından yaralılara yardımda bulunurken bir anda bir tır kazasıyla karşı karşıya kalmaları faciayı kaçınılmaz hale getirdi. Kazanın hemen ardından kamu kurumlarımızla, güvenlik güçlerimizle, sağlık personellerimizle, itfaiyemizle hummalı bir çalışma içerisinde olduk. Yaralıların bir an önce sağlığına kavuşması için Derik Devlet, Kızıltepe Devlet ve Mardin Eğitim Araştırma Hastanesi’ne sevkleri ivedilikle gerçekleştirildi. Vefat eden vatandaşlarımız kısa süre içerisinde Derik’te otopsileri tamamlanarak ailelerine teslimedildi.”

CUMHURBAŞKANIMIZ VE İÇİŞLERİ BAKANIMIZDEVLETİN ŞEFKAT ELİ OLDU

“Aynı saatlerde Derik ilçemize gelen İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu yaptığı olay yeri incelemesinden sonrayaralıların sevklerinin bir an önce yapılması için gereken ivediliği sağladı. Cenazelerin defin işlemlerine ve cenaze namazlarına katıldı. Ardından gün içerisinde tüm taziyeleri ziyaret ederek taziye sahipleriyle tek tek görüşmelergerçekleştirdi. Bu taziyeler esnasında ailelerle yaptığı görüşmede yaraların bir an önce sarılması için gerekli yerlerin harekete geçirildiği bildirildi. Ayrıca kaza ile ilgili soruşturmanın devam edeceğini söyledi. Sayın Cumhurbaşkanımızın olayın hemen ardından gelişmeleri takip etmesi ve gerekli talimatlar vermesi devletimizin şefkat elini bir kez daha gösterdi. Ayrıca çevre yolunun bir an önce tamamlanması ve kaçış rampasının yapımı için talimatlar verildi. Sayın Cumhurbaşkanımız kazada hayatını kaybeden Ünal Ekinci’nin ailesiyle İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun telefonundan görüşerek başsağlığında bulundu.”

TÜM KADEMELERLE ORADAYDIK

Bakanlarımız, Genel Başkan Yardımcılarımız, MKYK üyelerimiz, çevre milletvekillerimiz, çevre il başkanlarımız Derik ilçemizde yaşanan acı olayın ardından yakın takipte olduklarını ve taziyelerini bildirdiler. Bizlerde olayın yaşandığı andan itibaren MKYK’mızla, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, kadın ve gençlik kollarımızla orada olduk. Defalarca taziyeleri dolaşarak üzüntülerimizi dile getirdik. Olası her sıkıntıyı gidermeye çalıştık. İnşallah daha sonra da ailelerle bağlarımızı koparmadan yanlarında olduğumuzu hissettireceğiz.”

DERİKLİ VATANDALARIMIZIN METANETİTAKDİRE ŞAYANDIR

“Katliam gibi bir kazanın yaşanmasına rağmen Derikli vatandaşlarımızın olayı sabır ve metanetle karşılaması, vakur bir duruş sergilemeleri takdire şayan oldu. Tek dileğimiz bu tür olayların bir daha yaşanmamasıdır. Başta devletimiz olmak üzere herkesin bir anda seferber olduğu bu olayın acısı sadece Derik ile sınırlanmadı Mardin ve tüm Türkiye’nin yüreğini dağladı. “

Sosyal Medyada Paylaşın !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir