25 Nisan 2024

Gündem Mardin

GÜNDEMİ GÜNDEMMARDİN BELİRLER

AK PARTİ MARDİN İL KADIN KOLLARI BAŞKANI ESENGÜL AYDIN SANCAR’IN ZAFER BAYRAMI MESAJI

2 min read

26 Ağustos 1071’de Sultan Alparslan öncülüğünde Malazgirt Zaferi ile başlayan Anadolu hikayemizde nice zaferlere şahitlik yapmıştır Ağustos ayı Türk tarihinde.

Malazgirt’in ardından Otlukbeli,Çaldıran,Mercidabık,Belgrad’ın Fethi,Mohaç Zaferi,Kıbrıs’ın Fethi,Erzurum Kongresi,Sakarya Meydan Muharebesi ve nihayet Büyük Taarruzla başlayıp dört gün süren düşman üzerine yürüyüşün,vatan topraklarını düşmandan arındırmanın nişanesi 30 Ağustos olarak zaferler albümümüze bir devasa fotoğraf koyup şanlı tarihimize kayıt geçilmiştir.

30 Ağustos’ta düşmanın geri çekildiğini gören M.Kemal;bir daha geriye dönmemelerini sağlamak için “Ordular,ilk hedefimiz Akdeniz’dir” emrini vermiş ve bu çekilme 9 Eylül 1922 tarihinde düşmanın denize dökülmesiyle son bulmuştur.

Tesadüf müdür, Allah’ın bu milletin alnını ak etme iredesi takdiri midir bilinmez.

Lakin bu toprakların yurt edinilmesinde tarihin her döneminde, her zorlu dönemeçte verdiği çetin mücadeleye Ağustos güneşinin şahitliği inkar edilemez bir gerçektir.

Ecdadın gazisiyle,şehidiyle,orduya uğurladığı evladının,eşinin,kardeşinin yanısıra bir de sırtında cephanelik taşıyan kadınlarıyla,yetimliği şehit evladı gururuyla karşılayan geride kalan vakur çocuklarıyla bir yurt toprağının müstakil sakinlerinin topyakün zaferidir,onurudur,şerefidir bu zafer.

Vatan toprağını çiğnetmemenin,namusunu zelil etmemenin,bayrağına el sürdürtmemenin delilidir bu zafer.

Bugün de yine bir büyük kavganın,tarihin zorlu kavşaklarında yeniden bir beka mücadelesinin tam da göbeğinde olmanın bilinci,bize tarihimizden gelen misyonumuzu ve alın yazımızdaki can verip inancımıza,vatanımıza,bayrağımıza şan katma hasletimizi hatırlatmaktadır.

Bu vesileyle dünden bugüne bu topraklar için savaşmış,bu ağır yüke omuz atmış her bir ferde şükran ve minnet borcumuzu yeniden ifade eder,ayrıca şu anda da terörle mücadelemizde ön saflarda bulunan gerek TSK gerek Emniyet mensubu kahramanlarımıza rabbimizden muvaffakiyetler dileriz.

Sorarlarsa;bir vatan.İçinde yazılan sayısız destan.Ve bayrağının ruhuna şehit maneviyatından zerk olmuş, oluk oluk kandır deriz zafer…

Yüz yıllık bu destanda ,başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Ak parti Mardin İl Kadın Kolları Başkanlığı olarak 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı Kutlar,halkımıza selam saygı ve hürmetlerimizi sunarız.

Ak Parti Mardin İl Kadın Kolları Başkanı
Esengül Aydın SANCAR

Sosyal Medyada Paylaşın !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir