25 Nisan 2024

Gündem Mardin

GÜNDEMİ GÜNDEMMARDİN BELİRLER

Herkes Bölünmüş yol beklerken mucurla yama yapıldı / Çizgisiz olması da kazalara davetiye çıkarıyor

2 min read

Mardin’de bir süre önce herkesin bölünmüş yol olmasını beklediği Artuklu – Nusaybin yoluna dökülen mucur ve ardından yapılmayan yol çizgileri adeta ölümlere davetiye çıkarıyor. Daha önce yol çizgileri neredeyse tamamen silinen ve patates tarlasına dönüşen yolun Bütümlü Sıcak Asfalt (BTK) yapılması beklenirken mıcır ile yenileme çalışmalarının yapılması tepkilere neden oldu.

Mardin’i Uluslararası İpekyol’una bağlayan ve tek şeritli olmasından dolayı birçok insanın ölümüne yol açan ve siyasilerin bölünmüş yol olması için bir türlü uygulamaya koymadığı ve özelikle Ortaköylü vatandaşların ölüm yolu ismini verdikleri Artuklu -Nusaybin karayolu, yol çizgilerinin olmaması nedeniyle özellikle gece trafiğinde sürücülere zor anlar yaşatıyor.

Yaklaşık 10 kilometrelik kısımda günler öncesinden mıcır çalışması yapan Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yolda çizgi çalışması yapmadı.

Günlerdir çizgisiz yolda zor anlar yaşayan sürücüler ise yolun bir an önce çizilmesini aksi takdirde kazaların yaşanabileceğini öne sürdüler.

Bir zamanlar ölüm yolu olarak anılan ve pek çok canın yitirildiği yolda Ortaköy içinde yapılan trafik ışıkları ile kaza ve ölüm oranları düşmüş olsa da bakımsızlığı ve sıcak asfalt olmayışı hem kazalara davetiye çıkarıyor hem de yolun çok kötü bir konforda gidilmesine sebep oluyor. Özellikle Ortaköylü sürücüler, Artuklu-Nusaybin yolunu ‘Ortaköylülerin çile yolu’ olarak nitelerken yetkililerin ilgisizliğinden de yakındı.

CEZALANDIRILIYORUZ TEPKİSİ

Artuklu merkezden İpekyolu üç yoluna kadar yaklaşık 20 kilometre kalan yolun bu kadar bakımsız olmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını belirten sürücüler, “Bu durum bizlere verilen bir ceza gibi oluyor. Türkiye’nin hiçbir yerinde bu kadar işlek ve bu kadar bakımsız bir yol bulamazsınız. Köy yolları bile sıcak asfalt yapılırken bizim yolumuzun bu içler acısı haline anlam veremiyoruz. Dümdüz yol çok rahat bir şekilde genişletilebilir iken cezalandırılıyoruz. Bunun başka tarifi yok. Yol kenarları tahrip olmuş, yol çizgileri tamamen silinmiş bir durumda. Yeter artık, yetkililerin bile her gün kullandığı bu sorun görülmüyorsa biz derdimizi kime anlatalım” diye sitem ettiler.

ÖN CAMI KIRILAN SÜRÜCÜ TEPKİ GÖSTERDİ

Yolda temizlenmeyen mucur ise birçok sürücünün camının kırılmasına sebep oldu. Nusaybin’den Mardin’e gelirken karşı yönden gelen bir kamyon tekerliğinden fırlayan mucur taşının çarpması ile araç camının kırıldığını anlatan Mehmet Ersan, Karayolları yetkililerine tepki göstererek Mardin’in karayolu nezdinde her zaman üvey evlat kaldığını ileri sürdü.

Sosyal Medyada Paylaşın !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir