25 Nisan 2024

Gündem Mardin

GÜNDEMİ GÜNDEMMARDİN BELİRLER

Başıboş köpekler tedirgin etmeye devam ediyor

2 min read

Mardin’de sürü halinde dolaşan köpekler halkın tepkisine neden oluyor. Sürü halinde gezen başıboş sokak köpekleri insanları tedirgin ediyor. Mahallelerinde rahat bir şekilde dolaşamayan vatandaşlar, yetkililerin köpek sorununa bir çözüm getirmesini istiyor.

Mardin Artuklu başta olmak üzere hemen bütün ilçelerde toplanan ve sürü halinde gezen başıboş köpekler halkı tedirgin ediyor.

Özellikle sabah saatlerinde işe gitmek zorunda kalan vatandaşlarla öğrenciler bu durumdan tedirgin durumda.

Başıboş köpeklerin yanından geçemediklerini ifade eden vatandaşlar, “Sürü halinde dolaşana köpeklerden yetişkinler dahi korkarak işe gidiyor. Ne belediye ne de kaymakamlık bu soruna bir çözüm bulmuyor. Bu soruna el atmak için illa çocuklarımızın ve yetişkinlerin başına bir şeyin mi gelmesi gerekiyor.” diye konuştu.

Türkiye’de son zamanlarda kontrolden çıkan sokak köpekleri, özelikle sosyal medyada ciddi anlamda gündem olurken, yetkililerin bu konudaki sessizliği ise tepkilere neden oluyor.

Saldırgan sokak köpeklerin saldırısının son kurbanları Bitlis’te yaşayan iki çocuk oldu. Başıboş köpeğin ısırması sonucu iki çocuk yaralandı, Çocuklardan biri hayatını kaybederken, saldırıya uğrayan diğer çocuk P.E. ise sağlığına kavuşarak evine döndü.

Türkiye’de bu yılın ilk 10 ayında 30’a yakın insan, başıboş köpek saldırıları yüzünden hayatını kaybederken; dünya genelinde her yıl yaklaşık 35 bin insan köpeklerin saldırısı sonucu hayatını kaybediyor, binlerce insan yaralanıyor ve ağır travmalar geçiyor.

Sosyal Medyada Paylaşın !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir