20 Nisan 2024

Gündem Mardin

GÜNDEMİ GÜNDEMMARDİN BELİRLER

Kur’an Kursunun devir teslim töreni dualarla gerçekleştirildi

2 min read

Artuklu Müftülüğüne bağlı, hayırsever merhum Hacı Nuri Saruhan ve ailesi tarafından yaptırılan Yatılı Hafızlık Erkek Kur’an Kursu hizmet binası düzenlenen merasimle Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredildi.

Programa, Mardin Valisi ve Büyükşehir Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Artuklu Kaymakamı Mesut Tabakçıoğlu, Artuklu Müftüsü Abdullah Işık, Merhum Nuri Saruhan’ın oğlu Mehmet Emin Saruhan ve ailesi, Hayırsever İş adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın gerçekleştirmiş olduğu, Hayırsever iş adamı merhum Nuri Saruhan’nın yaptırmış olduğu Hafızlık Yatılı Erkek Kur’an Kursu’nu İl Müftüsü Ali Hayri Çelik dualarla teslim aldı.

İl Müftüsü Çelik, ‘‘İnsan Allah yolunda infak edebiliyorsa zengindir, çünkü infak olunan ebedileşir. Açılan her bir Kur’an Kursu bir hapishanenin kapatılmasıdır. Zararlı fikir ve ideolojiye sahip çocukların önünde en büyük settir. Dolayısı ile bir toplumun ve cemiyetin değişim ve dönüşümünde en önemli dinamiklerden birisidir Kur’an Kursları. Rabbim Kur’an Kurslarımızı yaptıran ve yaşatan hayırseverlerimizin sayılarını arttırsın” dedi.

Devir teslim töreni sonrasında yine hayırsever merhum Hacı Nuri Saruhan tarafından Artuklu ilçesine bağlı Yalım mahallesinde yaptırmış olduğu Nuri Saruhan Camii’nde merhum için mevlit okutulup dualar edildi.

Program sonunda Mardin Valisi ve Büyükşehir Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Merhum Hacı Nuri Saruhan ailesine Mardin’e yapmış oldukları katkılardan dolayı teşekkür edip büyük oğlu Mehmet Emin Saruhan’a babası adına plaket takdim etti.

 

Sosyal Medyada Paylaşın !