19 Nisan 2024

Gündem Mardin

GÜNDEMİ GÜNDEMMARDİN BELİRLER

Bina sakinleri, Tankerlerle temin ettikleri su fiyatlarına denetim istiyorlar

2 min read

Artuklu ‘da yaşanan su kesintileri nedeniyle tankerlerle evlerine su temin etmeye çalışan vatandaşlar gelişi güzel arttırılan su tanker fiyatlarına tepkilerini dile getirdiler.

Mardin Artuklu ‘da şehre su pompalayan hatlarda yaşanan patlak ve arızalar nedeniyle üç günde bir su alan haneler, Su tanker fiyatlarına gelişi güzel yapılan zamlara tepki gösterdiler.

Artuklu ‘da 134 dairenin bulunduğu Nirvana Sitesi Sakinleri üç günde bir gelen suyun dairelere yetmemesinden kaynaklı Su taşıma şirketlerinden temin ettikleri suya sık sık yapılan zamlara yakınarak, bu alandaki denetimsizlikten tepki gösterdiler.

Site Sakinlerinden Abdullah Örün, yaşadıkları sıkıntıyı dile getirerek, yetkililerden çözüm beklediklerini ifade etti;

Site Sakini Örün, “Mardin’de su ihtiyacını temin etmek için tankerlerle su alan yüzlerce bina ve site var. Bu sitelere su temin eden firmalar kendi aralarında aldıkları kararlarla bu işi adeta tekele çevirmişler. Mazot Fiyatları 28 lira iken 500 – 600 liraya aldığımız Su tankeri, mazot fiyatlarının 22 liraya gerilediği bir dönemde bir su tankerini 800 liraya almaya başladık. Buna itiraz ettiğimizde de ilgili firmadan “İşinize gelirse” cevabını alıyoruz. Bu konuda hiçmi denetim yapılmaz, hem tankerle su alıyoruz,  paramızla aldığımız suyu tekrar sayaçtan geçirerek, yeniden para ödemek zorunda kalıyoruz. Paramızla aldığımız suya iki defa para ödemek bütün bina sakinlerinin zoruna gidiyor. Belediyemizden, zabıtamızdan yetkililerimizden bu konuda denetim ve duyarlılık bekliyoruz. Sesimizi duyun.” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın !