24 Nisan 2024

Gündem Mardin

GÜNDEMİ GÜNDEMMARDİN BELİRLER

Kalleş saldırıda 4 zanlıya tutuklama

1 min read

Mardin’de, arabadaki 5 Iraklının öldüğü silahlı saldırı olayı ile ilgili 5 kişiden 4’ü tutuklandı, biri adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

Mardin’de 19 Ocak’ta Artuklu ilçesi kırsal Yeniköy Mahallesi mevkiinde içinde bulundukları cipte uğradıkları silahlı saldırı sonucunda Hındreen Abdullah Salih (39), Waheda Haedar Jasim (63), Abdullah Saleh Mustafa (69), Chiman Shaheen Khalid (75) ve Ahmed Jalaladeen İbrahim (45) yaşamını yitirdi.

Saldırının ardından gözaltına alınan 6 zanlıdan 5’i adliyeye sevk edildi.

Sabah saatlerinde üzerindeki çelik yeleklerle Artuklu İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan geniş güvenlik önlemleri arasında Adliye’nin arka kapısından Mardin Cumhuriyet Savcılığı’nın karşısına çıkarılan zanlılar, buradaki işlemleri ardından tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan şüphelilerden F.A, A.K. ve M.Y. “gece vakti yağma, bir suçu gizlemek, başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme ve birden fazla kişi tarafından silahla yağma ile bir bayan zanlının da aralarında bulunduğu “suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme” suçundan tutuklandı, M.Ş. ise adli kontrol hükümlerince serbest bırakıldı.

Tutuklanan zanlılar, Mardin E Tipi Kapalı Cezaevine konuldular.

pteki 5 Iraklının öldüğü silahlı saldırı olayı ile ilgili 5 kişiden 4’ü tutuklandı, biri adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın !