18 Nisan 2024

Gündem Mardin

GÜNDEMİ GÜNDEMMARDİN BELİRLER

Midyat Belediyesince; “Üç Aylar Ve Kardeşlik Programı” düzenlendi

3 min read

Mardin’in Midyat ilçesinde Midyat Belediyesince düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, katıldı.

Midyat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde “Birlik Kardeşlik ve Üç Aylara özel program çerçevesinde Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ile “Dosta Doğru” programı düzenlendi.

Midyat Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi salonunda düzenlenen program, Recep Arslan’ın İlahi dinletisi ile başladı.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin selamlama konuşmasının ardından yaptığı konuşmada, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ve eşini Midyat’ta ağırlamaktan mutluluk duyduğu kaydederek şöyle konuştu:

“Öncelikle ülkemizde 6 Şubat’ta tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremde 14 milyon vatandaşımızın yaşadığı 11 ilimizde ve birçok ilçemizde can ve mal kaybına sebep olmuştur. Bu asrın felaketinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Rabbim yar ve yardımcıları olsun, milletimize geçmiş olsun. Bugün bu salonda üç ayların en mübarek olan Ramazan Ayına girerken sosyal belediyecilik anlayışımız çerçevesinde düzenlediğimiz üç aylar ve kardeşlik programı için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu vesileyle hepinizin mübarek Ramazan Ayınızı şimdiden kutluyorum. Ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum.” Dedi.

Bu programı özel kılan Midyat Belediyesi ilk programı olduğunu ve Midyat halkına verdikleri sözlerin birini daha yerine getirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadığını dile getiren Başkan Şahin şöyle devam etti:

“2020 yılının şubat ayında yüce dinimiz İslam’ı Peygamber efendimizi sahabe hayatını kendisine has ve etkileyici üslubuyla her yerde anlatan değerli hocamız Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nu ilçemize davet etmiştik. O tarihte değerli hocamız bizleri kırmayarak bu davetimize icabet etmişlerdi. 23 Şubat 2020 günü o gün ilçemizin en büyük konferans salonu olan Milli İrade salonunda ekibi ile birlikte Midyatlı hemşehrilerimize değerli hocamızı buluşturmuştuk. Program saatinde hocam ile birlikte salona girdiğimizde büyük bir izdiham ile karşılaşmıştık. Çıkışta salon kapısında içeri giremeyen hemşerilerimiz bizlere sitemde bulunmuştu. Ben o zamanda hocamızın huzurunda içeriye giremeyen hemşehrilerimize bir söz vermiştim. En kısa zamanda sizleri de içine alacak çok büyük bir salon yapacağımıza dair söz vermiştik. Allaha çok şükür ki o sözümüzü de bugün yerine getirmiş olduk. Ve hocam bizleri kırmayarak tekrar aramızda geldi.” Dedi.

Bu programla sadece sınırlı olmayacağını, konferanslar, seminerler, tiyatrolar, konserler, paneller ve çeşitli Ramazan etkinlikleri altında birçok sosyal, sanatsal ve kültürel faaliyetlerle buluşturmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Şahin, Kültür ve Kongre Merkezinin ilçemize kazandırılması da emeği geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mahmut Demirtaş’a ve emeği geçen herkese Midyat halkı adına teşekkür etti.

Program daha sonra Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ise sohbet konuşmasıyla sürdü.  

Belediye Başkanı Veysi Şahin konferansın ardından günün anısına Prof. Dr. Hatipoğlu’na plaket hediye etti.

Konferansa, Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Ziya Burak Gürgah, İl Kültür Ve Turizm Müdürü Elif Belkıs Baştürk, AK Parti İl Başkanı Vahap Alma, AK Parti İlçe Başkanı Atilla Yarış, HÜDA PAR Midyat ilçe Başkanı İsa Altunkaynak ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Salona sığmayanlar programı ayakta izledi. Program yaklaşık 3 saat sürdü.

Sosyal Medyada Paylaşın !