29 Nisan 2024

Gündem Mardin

GÜNDEMİ GÜNDEMMARDİN BELİRLER

Vali Demirtaş, Fidan Dikimi Programına Katıldı

1 min read

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla düzenlenen fidan dikim programına katıldı.

Kasımiye Ağaçlandırma Sahasında Vali Mahmut Demirtaş’ın katılımıyla düzenlenen etkinlikle fidanlar toprakla buluşturuldu.

Etkinliğe; Vali Demirtaş’ın yanı Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Aydın Turhan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, Mardin Orman İşletme Müdürü Siyamet Kaya, bazı Kamu Kurum Müdürleri, çevre dostu Şeyhmus Erginoğlu, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruşlarının temsilcileri katıldı.

Düzenlenen fidan dikim programında gazetecilere açıklamada bulunan Vali Demirtaş, 5 farklı lokasyonda 2 bin fidanıntoprakla buluşturulduğunu söyledi.

Daha yeşil bir kent için bu tür etkinliklerin önemli olduğunu belirten Vali Demirtaş, “Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak, yeşil bir Mardin için çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Ormanlar insanların hayatı açısından çok önemli. Özellikle bugün bu etkinlikte aramızda bulunan ve 27 yıldır kesintisiz fidan dikerek adeta ömrünü doğaya adayan Şeyhmus amcaya gerçekleştirdiği ağaçlandırma çalışmaları için bir kez daha teşekkür ediyorum. Herkesin bu konuda elinden gelen gayreti göstermelerini istiyoruz” dedi.

Vali Demirtaş, ardından fidanları toprakla buluşturup, ilk can suyunu verdi.

 

Sosyal Medyada Paylaşın !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir