Gündem Mardin

GÜNDEMİ GÜNDEMMARDİN BELİRLER

Anız yangını az kalsın evlere sıçrıyordu

2 min read
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde çıkan anız, evlere sıçramadan söndürülerek facianın önüne geçildi. Anız yangınlarından şikayetçi olan mahalle sakinler, yaz aylarında diken üstünde olduklarını söyledi

Mardin’in Kızıltepe ilçe merkezine bağlı İpek Mahallesi Halkalı Caddesi üzerinde henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı anız yangını meydana geldi.

Yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyürken, yakın köylerdeki vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı merkezine bildirdi.

Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, köylülerin de yardımıyla yangına müdahale etti. Evlerinin önüne kadar gelen alevleri söndürmek için vatandaşlar, bahçe sulama hortumları ile yangına müdahale etmeye çalıştı.

Anız yangı, evlere ve tarım ekili arazilere sıçramadan yaklaşık 2 saatte söndürdü.

“ANIZ YANGINI 15 TRAKTÖR VE 2 İTFAİYE ZORLA SÖNDÜRÜLDÜ
Mahallede oturan vatandaşlar da anız yangınlarına tepki gösterdi. Vatandaşlardan Aziz Çevik, “Tarla sahipleri, mısır ekmek için tarladaki anızı yakıyorlar. Bugünkü anız yangınında neredeyse evlere sıçrıyordu. Güney tarafımızda ekilmemiş bir sürü ekin var. Oraya da sıçrayabilirdi. 15 traktör ve 2 itfaiye ile müdahalede bulunuldu ve zorla söndürüldü. Anız yakmak günahtır, vebaldir, toprağa zararlıdır. İnsana da zararlıdır, nefes almakta zorlanıyoruz. Anız yakılmasını istemiyoruz, anız yakanlardan şikayetçiyiz.” dedi.

DHA

Sosyal Medyada Paylaşın !