27 Temmuz 2024

Gündem Mardin

GÜNDEMİ GÜNDEMMARDİN BELİRLER

Mardin’de İsrail’in Gazze ve Refah’a yönelik saldırıları protesto edildi

2 min read
İSRAİL PROTESTO EDİLDİ

Mardin’de sivil toplum kuruluşları, Cuma namazı çıkışı İsrail’i protesto ederek, Gazze’ye destek çağrısında bulundu.

Kentte faaliyet yürüten 60’a yakın sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri, Cuma namazı çıkışı Şakir Nuhoğlu Camii önünde toplanarak, Gazze’ye yönelik sürdürdüğü saldırılar nedeniyle İsrail’i protesto etti.

Kalabalık, sık sık ‘Mardin’den Gazze’ye direnişe bin selam’ sloganları attı. Dualarla sona eren eylemde toplanan grup adına basın açıklamasını platform sözcüsü Necmettin Başboğa okudu.

‘ŞEHİT SAYISI 35 BİNİ, YARALI SAYISI İSE 100 BİNİ AŞTI’

İsrail’in Gazze’ye saldırıları 238 gündür devam ettiğini hatırlatan Başboğa, büyük kısmı kadın, çocuk ve bebekler olmak üzere şehit sayısının 35 bini, yaralı sayısı ise 100 bini aştığını söyledi.

Başboğa, “Beyazsaray sözcüsü bu saldırıyı normal ve sıradan olarak karşıladı. Bir kez daha Amerika, İsrail’in katliam ve zulmüne ortak oldu. Siyonist İsrail’in bu insanlık dışı ve hukuksuz katliamını ve onu cesaretlendiren ABD’yi bir kez daha lanetliyor ve şiddetle kınıyoruz. Bütün kuşatma, tecavüz ve ağır bombardımana rağmen Gazzeli mazlum kardeşlerimiz zillet içinde teslim olmak yerine, izzet ve şeref ile şehit olmayı tercih ediyorlar.” dedi.

‘İSRAİL BÖLGE VE DÜNYA BARIŞINA EN BÜYÜK ENGELDİR’

İsrail’in insanlık düşmanı olduğuna dikkat çeken Başboğa, şöyle konuştu:

“İsrail bölge ve dünya barışına en büyük engeldir. İsrail hukuk ve adaleti yok saymaktadır. İsrail hukuk ve insanlık değerlerini çiğnemeyi adet haline getirdiği için bütün dünyada lanetlenmektedir. Refah’taki İsrail vahşeti İsrail’in ne ilk, ne de son eylemidir. Biz sustukça, biz sineye çektikçe, İsrail daha da saldırgan olmaya cüret edecektir.

Tarafımız elbette mazlum Filistinli kardeşlerimizdir. Bütün halkımızla beraber Siyonist İsrail ve işbirlikçi-destekçi yandaş firmaların ürettiği ürünleri, Çocuklarımız, kadınlarımız, gençlerimiz, esnafımız ve öğrencilerimiz; hep birlikte ve kararlı bir şekilde yandaş ürünleri boykota devam edelim.”

Basın açıklaması İl Müftüsü Enver Türkmen’in yaptığı dua ile sona erdi.

Eyleme, AK Parti İl Başkanı Vahap Alma, HÜDA PAR İl Başkanı İsmail Çevik, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Memur Sen İl Başkanı Abdulselam Demir, Sağlık Sen İl Başkanı Abdullah Saruhan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın !