29 Nisan 2024

Gündem Mardin

GÜNDEMİ GÜNDEMMARDİN BELİRLER

TUTAŞI’DAN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

2 min read

Mardin Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. Yıldönümü Mesajı yayımladı.
Tutaşı mesajında, Türk milletinin inancının, iradesinin, azminin ve bağımsızlık mücadelesinin en büyük destanı olan Çanakkale Savaşı’nın, sadece Türkiye’nin değil, dünya tarihinin en önemli savaşlarından biri olduğunu belirtti.
Çanakkale Zaferi’nin dönemin en modern ordularını dize getiren şanlı bir destan olduğunu vurgulayan Başkan Tutaşı,” Günümüzden tam 106 yıl önce ise sadece bizim değil tüm dünyanın hafızasına kazınan Çanakkale Savaşlarına tanıklık etmiştir. Bu savaş; emsalsiz bir vatan sevgisini ve bu uğurda gösterilen benzersiz bir cesareti getirir akıllara. Daha çocuk yaşta sayılabilecek erlerden, gözü pek kumandanlara, cepheye mermi taşıyan analardan, askere üniforma diken genç kızlara kadar bir olmuş, kenetlenmiş bir milletin bağımsızlık ve özgürlük düşünceleri ile sarsılmaz inanç ve umutlarının can bulmuş. Ve bu savaşların seyrinde 18 Mart’ın anlamı büyüktür. Bugün bizlere düşen görev; atalarımızın bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatarak, birlik ve beraberliğimizi korumak, milli değerlerimize sahip çıkarak, bizden sonraki nesillere emanet etmektir. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi’nin 106’ncı yıl dönümünü tebrik ediyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle ve şükranla yad ediyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.”

Sosyal Medyada Paylaşın !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir