4 Mayıs 2024

Gündem Mardin

GÜNDEMİ GÜNDEMMARDİN BELİRLER

Derik’te ilk defa kitap fuarı açıldı

3 min read

Derik İlçesinde ilk defa 6 gün sürecek,55 yayınevinden 600 bin kitap,11 yazarın katılımıyla kitap fuarı açıldı.
Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi ile Derik Kaymakamlığı ile Derik Belediyesi işbirliğiyle hazırlanan ‘Kitap Fuarı’, Gençlik ve Spor Müdürlüğü kapalı spor salonunda İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Evren Çakır, İlçe Emniyet Müdür vekili Hasan Hüseyin Gür, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mevlit Taş,11 Yazar, Daire Amirleri, Sivil Toplum Kurum Temsilcileri ile vatandaş ve öğrencilerin katılımıyla açılışı yapıldı.
İlçe Statüsüne 1874 yılında kavuşan, daha evvel Diyarbakır İline bağlı iken 1926 yılında Mardin İline bağlanan Derik ilçesinde ilk defa açılan Kitap Fuarı’nı ziyaret eden vatandaşlar bu gibi fuarların sık sık açılmasını istediler.
İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Evren Çakır, ”İlçemizde açılışını gerçekleştirdiğimiz kitap fuarımızın heyecanını yaşıyoruz, açıkçası burada böyle bir kalabalığı görmek bizleri çok mutlu etti. Valiliğimizin ve Büyükşehir Belediyemizin himayelerinde, İlçe Kaymakamlığımızın ve Belediyemizin de ön iş birliği içerisinde, tüm kurum kuruluşlar, sivil toplum kuruluşlarımız, vatandaşlarımızla, gençlerimiz, çocuklarımızla Derik biricik kitap fuarının organizasyonunun açılışını gerçekleştirdik,55’ten fazla yayınevinin olduğu, bir çok yazarımızın olduğu, bilim insanımızın olduğu bu programda bir çok yayını gençlerimizle buluşturacağız, inşallah kitap okuma bilincini de sevgisini de bu platform aracılığıyla gençlerimize kazandırılsın, çok büyük bir mutluluk duyacağız hem bu programda emeği geçen tüm herkese ilçemiz adına çok teşekkür ederim, saygılarımı sunarım” dedi.
Kitap Fuarına katılan Yazar Hilal Kahraman,”2018 ve 2019 yıllarında 2 kere üst üste Türkiye’nin en iyi kadın yazarı, ödül almış bir yazarım, Eskişehir’den katıldım kitap fuarına, çok güzel bir kitap fuarı oluyor, çıkın çıkın gelin deriz, yazarlarla birebir sohbet etme şansınız var.” dedi.
Kitap Fuarı görevlilerinden Esra Ebrar Erat, ”Derik İlçesinde ilk defa açılışı gerçekleştirilen kitap fuarımız oldu bundan çok mutluluk ve memnuniyet duymaktayız,55 yayınevinden 600 bin kitabı çocuklarımızla buluşturduk, çocukların okumaya olan aşinalı, hevesleri artsın diye böyle fuarların tekrar tekrar gerçekleştirilmesini çok isteriz, çocuklarımızın geleceklerinin kitaplarla aydınlanmasını istiyoruz, emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyoruz,” dedi.
Öğrencilerden Alican Demir, ”İlk defa burada böyle bir kitap fuarı açıldı, inşallah hep böyle fuarlar açılır, yazarlarla tanışacağız, kitapları okuyacağız, kitapları daha çok seveceğiz” dedi.
Öğrencilerden Ayşe Ay, ”Ben buraya kitapları tanımak için ve okumak için geldim, burada fazla türde çok kitaplar var ve çok güzel tavsiye ederim ki sizlerde gelin” dedi.
Öğrencilerden Muhammet Azlak,”Burada ilk defa fuar açıldı, her gün isteriz bu fuarın açılmasını, çok güzel kitaplar var.” dedi.
Öğrencilerden Fevzi Gül, ”Bu fuara geldik, hiç burada fuar olmamıştı, buradaki fuara gelmemizin sebebi de, kitap okuyup kitapları daha çok sevmektir.” dedi.
Kitap Fuarı 27 Şubat ile 3 Mart Pazar gününe kadar açık olacak, Türkiye’nin farklı illerinden fuara katılım sağlayan 11 yazar tarafından ilçedeki vatandaşlara 4 söyleşiyi de İlçe Kaymakamlığı ve Derik Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki 250 kapasiteli konferans salonunda verilecek.

Sosyal Medyada Paylaşın !