27 Nisan 2024

Gündem Mardin

GÜNDEMİ GÜNDEMMARDİN BELİRLER

Derikli çocukların tiyatro sevinci

2 min read

Derik İlçesinde kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında İlçe Kaymakamlığı ile İlçe Belediyesi işbirliği ve destekleriyle düzenlenen ‘Şahidimiz Anadolu’ adlı tiyatro oyununa binin üzerinde öğrenci yararlandı. Meraklı çocukların tiyatro sevinci yüzlerine yansıdı.

Mardin’in Cevizpınar mahallesinde bulunan Kültür Merkezi’nin konferans salonunda, İstanbul’dan gelen Microphane Sanat tarafından hazırlanan ‘Şahidimiz Anadolu’ isimli tiyatro oyununda Murat Kocacık, Suat Tanır ve Yunus Emre Arıcı tarafından 3 seans oynandı.

Birliğin ve beraberliğin önemini vurgulandı

Oyunun yapımcısı İsmail Aydın, ”İlk defa Derik ilçesinde tiyatro oyununu sahnelediklerini, sergiledikleri Tiyatro oyunun anlamı; ‘1071’den günümüze kadar geçen süreçte, merhamet, paylaşım, dayanışma ve adalet gibi erdemler penceresinden baktığını, Alparslan, Fatih Sultan Mehmet, Yunus Emre, Ömer Hayyam, Mevlana, Şems ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi değerlerimiz ile insan olmanın, insan kalabilmenin en büyük zafer olduğunu anlatırken, ülkemizde birliğin ve beraberliğin önemini vurguladıklarını, aynı zamanda bu birlik ve beraberlik sayesinde birlikte düşünüp, duygulanıp, yolculuğa çıktıklarını gösterildiğini, öğrencilerin bu tiyatro oyununu zevkle dinlemelerine mutlu olduklarını’ ifade etti.

Bu tür etkinlikler eğitimde motivasyonu artırıyor

Kültür ve Sosyal İşleri Müdür vekili Halim Göven, “İlçe Kaymakamlığı ile Belediye’nin katkı ve destekleriyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle öğrencilere bu tür etkinlikleri gerçekleştirdiklerini, Kaymakam ve Belediye Başkanvekili sayın Evren Çakır’ın desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür ettiklerini” söyledi.

Tiyatro izlemeye katılan öğrencilerden Ahmet Demir, ”Böyle tiyatro etkinliklerin olması, güzel olduğunu,derslerine daha fazla motive olmalarını sağladığını’ belirti.

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın !