29 Nisan 2024

Gündem Mardin

GÜNDEMİ GÜNDEMMARDİN BELİRLER

DEM Partili Vekil’den Abdullah Erin hakkında şok açıklama: “Onun sayesinde sağ kurtuldum”

3 min read
AK Parti’nin Mardin Büyükşehir adayı, eski Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin oldu. Erin, 2018’deki Şenyaşar katliamı sırasında, katliamın yaşandığı Suruç Devlet Hastanesi’ndeydi. Katliamda babası ile iki ağabeyini kaybeden, kendisi de yaralı kurtulan DEM Parti milletvekili Ferit Şenyaşar: “Ben hastaneden sağ kurtulmuşsam Vali Abdullah Erin’in sayesinde. Vali feryat ediyor, olayı önlemeye çalışıyor ama etkisiz kalıyor. Sonrasında görüştüğümüzde Vali’nin bana söylediği cümle; ‘Ben elimden gelen her şeyi yaptım, göğsümü size siper ettim ancak sizi kurtarabildim’ oldu.”

Şanlıurfa Valisi’yken 2022’de merkeze çekilen Abdullah Erin, AK Parti’nin Mardin büyükşehir belediye başkan adayı oldu.

Erin, 2018 seçimleri öncesinde Şanlıurfa Suruç Devlet Hastanesi’nde yaşanan Şenyaşar katliamı sırasında hastane binasındaydı.

Erin’den Şenyaşar’a: “Göğsümü size siper ettim”

Olaylarda babası ile iki ağabeyini kaybeden DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, 4 Ekim’de Şenyaşar katliamını hatırlattığı Meclis konuşmasında Erin için şunları söylemişti:

“Hastane katliamının tanığı dönemin Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’dir. Eğer ben hastaneden sağ kurtulmuşsam Vali’nin sayesindedir, Allah’ın takdiridir.
Vali feryat ediyor, olayı önlemeye çalışıyor ama etkisiz kalıyor. Sonrasında görüştüğümüzde Vali’nin bana söylediği cümle; ‘Ben elimden gelen her şeyi yaptım, göğsümü size siper ettim ancak sizi kurtarabildim’ oldu.”

“Sonuna kadar adalet için mücadele edebilirsiniz”

Erin, 2021’de Ferit Şenyaşar ile annesi Emine Şenyaşar’la görüşmüştü. Erin, Şanlıurfa Adliyesi önündeki eylemleri için Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar’a şunları söylemişti:

“Eyleminizi yasal çerçeve içerisinde sürdürebilirsiniz. Sonuna kadar adalet için mücadele edebilirsiniz. Kapımız size açıktır.”

Tanık dinlenmesi talep edildi

Ferit Şenyaşar ve annesi Emine Şenyaşar, olaylarla ilgili yargılamalar sırasında da Erin’in tanık olarak dinlenmesini talep etmişti. Ferit Şenyaşar, 17 Ocak 2023 tarihindeki duruşmada, “Vali Erin’in dediği gibi hastane kayıtları mahkemeye sunulunca gerçek ortaya çıkacaktır. Vali Abdullah Erin’in dinlenmesini istiyorum” diye konuşmuştu.
Erin, henüz davada tanık olarak dinlenmedi ve kamuoyuna da olayla ilgili bir açıklama yapmadı.

Ne olmuştu?

Geçen dönem AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın milletvekili seçildiği 2018 seçimleri öncesi Suruç’taki seçim çalışması sırasında yakınları ile Şenyaşar ailesi üyeleri arasındaki tartışma silahlı çatışmaya dönüşmüştü.
Çatışmada Celal Şenyaşar ile Mehmet Şah Yıldız hayatını kaybetmiş, iki ailenin yaralıları da Suruç Devlet Hastanesi’ne götürülmüştü. Yıldız’ın akrabalarının hastanedeki saldırısı sonucu Adil Şenyaşar ve Esvet Şenyaşar hayatını kaybetmişti

Sosyal Medyada Paylaşın !