29 Nisan 2024

Gündem Mardin

GÜNDEMİ GÜNDEMMARDİN BELİRLER

Vali Akkoyun’dan Ramazan Bayramı Mesajı

2 min read

Aziz milletimiz ile birlikte, manevi bir huzur iklimi içinde idrâk ettiğimiz mübârek Ramazan ayını geride bırakmış bulunuyoruz. Bu ayda sevgi, saygı, hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma gibi bizi biz yapan değerlere daha derin duygularla sarıldık, daha fazla kenetlendik.

Böylesine samimi duygularla bugün ulaştığımız Ramazan bayramı; mutlulukların paylaşıldığı, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostluk duygularının güçlendiği ve insanların kaynaşmasına vesile olan müstesnâ ve mübarek bir gündür.

Sevinmek kadar sevindirmenin de büyük önem taşıdığı bayramlar, kırgınlıkları ve dargınlıkları zihnimizden ve davranışlarımızdan ayırdığımız günlerdir. Asırların birikimi olarak devraldığımız medeniyetimizin en önemli değerlerinden biri olan dayanışma kültürü, bayram günlerinde en fazla önem kazanan hasletlerimizin başında gelir. İhtiyacı olan herkesin yardımına koşmak, kimsesiz, hasta ve yaşlıları ziyaret etmek, mahzûn gönülleri sevindirmek, yetimlerin ve gariplerin tebessümüne vesile olmak bayram günlerinde her zamankinden daha fazla anlam kazanmaktadır.

Bu bayram gününde Asrın Felaketi 6 Şubat depremlerinde yitirdiğimiz canlarımızı bir daha rahmetle anıyoruz. Büyük yıkımın yaralarını devlet ve millet el ele vererek sarmaya devam ediyoruz. Gönül coğrafyamızın kanayan yarası Gazze’yi de yâd ve dua ediyoruz bu bayram gününde. Yüz binlerce masum insanın şiddetin karanlığından kurtulup bayramın aydınlığına erişmesi hepimizin ortak dua ve çabasıdır.

Ay yıldızlı şanlı bayrağımızın dalgalanması, ülkemizin bağımsızlığı ve milletimizin huzuru için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ahirete irtihâl eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Rabbim makamlarını âli eylesin. Hayattaki gazilerimize sağlık ve mutluluklar diliyoruz.

Gönül dirliği ve kalp huzuruna vesile olmasını temenni ettiğimiz bu bayram günlerinde yolculuk yapacak vatandaşlarımızın trafik kurallarına uymalarını ve bilhassa emniyet kemerlerini takmaları konusunda hassas davranmaları gerektiğini önemle hatırlatmak istiyorum. Mutluluk içerisinde çıktığımız yolculuklarımızın hem bizler hem de sevdiklerimiz için hüzün ve acılara dönüşmesine sebebiyet vermemeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Mardinli hemşehrilerimin, aziz milletimizin ve tüm İslâm âleminin Ramazan Bayramı’nı en kalbî duygularımla kutlar, Bayramın tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini temenni ediyorum, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Ramazan Bayramımız mübarek olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın !