19 Nisan 2024

Gündem Mardin

GÜNDEMİ GÜNDEMMARDİN BELİRLER

Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Aşı Standı Açıldı.

2 min read

Türkiye geneli başlayan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşı kampanyaları tüm hızıyla devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafında uygulanan aşı kampanyaları çerçevesinden Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde aşı standı açıldı.
Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde kurulan Covid-19 Aşı standına gelen Milli eğitim personel ve okul müdürlerinin randevu almadan veya sıra beklemeden Kovid-19 aşısı oldular.
İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli sağlık personelleri tarafından yapılan Kovid-19 aşılarının gün içerisinde yapılabileceği ifade edildi.
Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde kurulan Covid-19 Aşı standı ile ilgili Kızıltepe İlçe Sağlık müdürü Abdullah Gökçen Aşı ile ilgili bilgiler verdi. Gökçen , Devlet Hastanesi ile toplum sağlığı merkezlerinde yürütülen aşı kampanyasının ilçe aile sağlık merkezlerinde de devam etiğini belirtti.

Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Rışvan Dündar, ” Biz tüm eğitim paydaşlarımıza ulaşmaya ve onları aşılama konusunda bilgilendirmeye çalışıyoruz. Yeni eğitim ve öğretim yılının sıkıntısız geçmesi için önceliğimiz herkesin aşı olmasıdır. Aşıvaka sayılarının önünü keser. Bizde Milli Eğitim camiası olarak aşı olmayan personellerimiz için aşı standı kurduk. Aşısını olamayan sağlık şartları uygun olan kurumumuz personeli gönüllülük kapsamında aşılarını olmaktadır. Hastalıklardan korunamıyorsak, aşıyla kendimizi, çevremizi, ailemizi koruyabiliriz. Salgından da maske, mesafe, hijyen kurallarına uyarak ve aşılamayla kurtulabiliriz.Bugün burada bu önemli sorumluluğu yerine getiren tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir