30 Nisan 2024

Gündem Mardin

GÜNDEMİ GÜNDEMMARDİN BELİRLER

SAYAT, DAHA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE ESNAFLARIMIZA HİZMET EDECEĞİZ

2 min read

Geçtiğimiz günlerde Mardin Terziler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası seçimlerine tek başına girerek güven tazeleyen Şehmus Sayat, “ Yeni dönemde ki öncelikli amacımız daha güçlü bir şekilde yönetim ve denetim kurulu üyelerimizle birlikte esnaflarımıza daha fazla hizmet etmek ve Mardin’de yaşadıkları sorunları çözüme kavuşturmak olacaktır”.

Başkan Şehmus Sayat yaptığı açıklamalarda, “24.01.2022 Pazartesi günü Mardin Terziler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Genel Kurulumuzu bir bayram havasıyla icra ederek güven tazeledik. Kongremize soğuk hava şartlarına rağmen bizleri yalnız bırakmayan destek vererek oylarını kullanmaya gelen ve gelemeyen bütün esnaflarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Bende bir esnaf olarak ahi evran ahlakıyla ibadet gördüğüm Mardin’in ekonomisinin temel taşlarını oluşturan esnaflarımıza hizmet ermekten büyük onur duyuyorum. Yeni dönemde ki öncelikli amacımız daha güçlü bir şekilde yönetim ve denetim kurulu üyelerimizle birlikte esnaflarımıza daha fazla hizmet etmek ve Mardin’de yaşadıkları sorunları çözüme kavuşturmak olacaktır. Yerel yöneticiler, mülki idare ve her türlü desteği sağlayacak kurumlarla istişareler içerisinde bulunarak olası sorunları masaya yatıracağız”.

Sayat, “Diğer bir hedefimiz odamıza bağlı meslek dallarında temsil kurulları oluşturarak mesleklerimizde esnaflarımızın daha bilinçlenmesi ve daha çok kazanç sağlayıcı imkanları oluşturmak olacaktır. Haksız rekabeti ortadan kaldırmak ve eşitliğin sağlanması için kayıt dışı olan esnaflara hükümetin verdiği destekleri bire bir anlatacağız ve onları teşvik edici imkanlardan yararlanmasını sağlayarak kayıt altında alınmasını isteyeceğiz. Restorasyonu bitmiş tarihi Mardin çarşılarını boş bırakmayarak, odamıza bağlı turizm alanında faaliyet gösteren ölmeye yüz tutmuş meslekleri canlandırarak yaşayan bir Mardin çarşıları haline gelmesi için çalışmalar yapmaktır”. Dedi

 

Sosyal Medyada Paylaşın !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir