3 Mayıs 2024

Gündem Mardin

GÜNDEMİ GÜNDEMMARDİN BELİRLER

Mardin’de 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri

2 min read

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, bu yıl “Türkiye Aşkına” temasıyla” düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı kapsamında Valilik koordinesinde yurdun dört bir yanında olduğu gibi Mardin’de de çeşitli ziyaret ve etkinlikler gerçekleştirildi.

15 Temmuz 2016 gecesindeki darbe girişiminin akamete uğratılmasının 6.ncı yıldönümünde milletin demokrasisine sahip çıkması şuurunun canlı tutulması amacıyla “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerde ilk olarak Vali Mahmut Demirtaş ve il protokolünün katılımıyla Garnizon Komutanlığı Selen Kışlası’nda bulunan şehitlik ziyaret edildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması başlayan programda Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından Vali Mahmut Demirtaş ve il protokolü tarafından temsili şehitliğe tek tek karanfil bırakılarak tüm şehitler için dua edildi.

Vali Demirtaş ve beraberindeki heyet ardından Gara’da terör örgütü PKK tarafından şehit edilen polis memuru Vedat Kaya’nın anne ve babası ile şehitlikte bulunan şehidin mezarını ziyaret etti.

Buradaki anma programının ardından Vali Demirtaş, beraberindeki 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Burhan Aktaş ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel ile birlikte darbe girişimi sırasında İstanbul’da hainlerin silahından çıkan kurşunla gazi olan Halil Algan’ı Artukluilçesinde bulunan evinde ziyaret etti. Vali Demirtaş, bir süre gazi Halil Algan ile sohbet edip verdikleri onurlu mücadele için gazimize şükranlarını sunarak, sağlık ve sıhhat diledi.

Daha sonra Vali Demirtaş, beraberindeki heyetle şehit aileleri ve gazilerle ilgili faaliyet yürüten derneklere ziyarette bulundu.

Mevlid-i Şerif programı

Buradaki anma programının ardından Şakir Nuhoğlu Camisi’nde şehitler için Cuma Namazı öncesinde Mevlid-i Şerif programı düzenlendi.

Panel ve resim sergisi programı

Etkinlikler, Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonunda 15 Temmuz Şehitlerini anma, anlatma, Milli Birlik Duygusunu vurgulama konulu panel saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemine binayen düzenlenen panele katılan Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, panelde katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü’nün(FETÖ) darbe girişimi sırasında Adana’da yaşananları anlattı.

Darbe gecesinde İncirlik Hava Üssü’nün elektriklerinin kesilmesi başta olmak üzere her türlü güvenlik önlemlerini aldıklarını ve o gece hep beraber Adana’da kimsenin burnu kanamadan bu işi sonuçlandırdıklarını söyledi.

Paneldeki Milli Birlik Günü ile ilgili sinevizyon gösterimi ve hatim duasının yapılmasının ardından Vali Demirtaş,  15 Temmuz gecesi ilgili fotoğrafların yer aldığı sergisinin açılışını gerçekleştirerek beraberindeki protokol üyeleri ile sergiyi gezdi.

Sosyal Medyada Paylaşın !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir