30 Nisan 2024

Gündem Mardin

GÜNDEMİ GÜNDEMMARDİN BELİRLER

Mardin’de sahte para operasyonu

1 min read

Mardin’in aralarında bulunduğu 6 ilde sahte para basan şebekeye yönelik şafak vakti operasyon düzenlendi. Ekiplerce 6 ilde farklı adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla; sahte para basarak piyasaya sürme hazırlığında bulunan 18 şüpheli yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, farklı zamanlarda ele geçirilen sahte dolar, Türk lirası ve ayarı düşürülmüş cumhuriyet altınının birbiriyle irtibatlı kişilerce piyasaya sürülmeye çalışıldığı belirledi.

Yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda, kimlik ve adres bilgileri tespit edilen şüphelilerin, daha önceden haklarında sahte para ve sahte belge düzenleme suçundan sabıkası bulunan şüphelilerle sık sık buluştuğu belirlendi.

Polis, takip sonrası sahte para basan şebekeyi tespit edip, harekete geçti.

Belirlenen 18 şüpheliyi yakalamak için şafak vakti operasyon düzenlendi. Mardin, Adana, İstanbul, Hatay, Mersin ve Osmaniye’deki eş zamanlı baskınlarda çok sayıda şüpheli, gözaltına alındı. Şüpheliler sağlık kontrolü sonrası emniyete getirildi. Diğer illerde yakalanan şüphelilerin de Adana’ya getirileceği bildirildi.

Sosyal Medyada Paylaşın !