20 Nisan 2024

Gündem Mardin

GÜNDEMİ GÜNDEMMARDİN BELİRLER

Mardin’de ambulans filosu büyüyor

3 min read

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, 2022 Model 3 Adet Ambulans daha Mardin İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edildi.

Mardin’de kullanılmak üzere tahsis edilen 3 adet ambulansın teslim töreni; Mardin İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde düzenlendi.

AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, Mardin İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, AK Parti Artuklu İlçe Başkanı Serdal Bağış ile sağlık yöneticilerinin de hazır bulunduğu teslim töreninde sağlık kurdele kesiminin ardından ambulanslar sağlık araçları filosuna katıldı.

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü’nü ziyaret eden AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya’nın da hazırbulunduğu ambulans teslim töreninde Mardin’deki sağlık alanında yapılan yatırımlardan söz eden Mardin’de şehir hastanesi, Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Derik, Kızıltepe ve Dargeçit hastanelerine yapılan ek bina yatırımlarıyla birlikte Mardin’deki yatak sayısının neredeyse ikiye katlanacağını kaydetti. 

Mardin İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, ise; Gelişen yeni Türkiye yolunda Sağlık Sistemine bakanlığımızın yapmış olduğu yatırımlar ve gelişmeler gün geçtikçe artarak devam etmektedir. Bu yatırımlar arasında Hastane Öncesi Acil Sağlık Sistemi içerisinde gerek 112 Acil Sağlık ve gerekse UMKE olmak üzere yapılan yatırımlar bir hayli fazladır. 
Bakanlığımızın, Mardin İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet vermek üzere tahsis etmiş olduğu 3 adet tam donanımlı Acil Yardım Ambulansı ve 1 adet Acil Müdahale aracı ile envanterimizde bulunan 48 adet tam donanımlı Acil Yardım Ambulansı sayımız yeni tahsis edilen ambulanslar ile 51 adet Ambulans sayısına ulaşmış olup, İl ve ilçelerde farkı noktalarda konuşlandırdığımız 30 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonu noktaları ile vatandaşlarımıza hızlı bir şekilde ulaşıp tam donanımlı ambulanslarımızla hizmet vermekteyiz.

Acil durum ve vakalarda olay yerine intikalin hayati derecede öneme sahip olduğunu ve özellikle ambulansların geçiş üstünlüğünü sağlayabilmesi için trafikte vatandaşların duyarlı olması gerektiğinin altını çizen Yavuz, Hepimizin bildiği ama hatırlatmakta fayda olan bir konu var. Ambulanslara yol vermek gerekiyor. Ambulans sesi duyduğunuz andan itibaren yol verelim. İçerisinde bir hasta taşıyor ve o taşıdığı hasta bizim bir yakınımız da olabilir, bir gün biz de o ambulansın içinde olabiliriz. O yüzden diyoruz ki ‘aşama yol verin’ Bundan dolayı vatandaşlarımızdan ambulanslara yol vermeleri konusunda duyarlılık bekliyoruz.

Hem bu ambulansların ilimize tahsis edilmesinde hem de bugüne kadar ilimize sağlık alanında yapılan yatırımlarda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, ambulansların ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın !