9 Mayıs 2024

Gündem Mardin

GÜNDEMİ GÜNDEMMARDİN BELİRLER

Mardin, Depremzedelere Kucak Açtı

3 min read

Mardin, Kahramanmaraş’ta art arda meydana gelen iki depremde yıkıma uğrayan bölgelerden gelen depremzedeler için ilk tercih edilen illerden biri oldu.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli, 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası çok sayıda kişi  yurdun dört bir yanındaki kentlere yönlendirildi.

Kendi imkanlarıyla bölgeden ayrılanların da arasında olduğu depremzedeler ulaştıkları illerde otel, misafirhane, Gençlik ve Spor Bakanlığına (GSB) bağlı yurtların yanı sıra yakınları ya da gönüllü ailelerin yanına yerleştirildi.

Depremde hasar almayan Mardin’de, halkın yanında STK ve yerel yönetimlerin gayretiyle yaralar sarmaya devam ediyor.

Mardin’de bulunan dernekler Ramazan ayı boyunca da depremzedelerın sorunlarına farklı çözümler bulmaya çalıştı. Bunlardan biri de MESACİD-DER oldu. Ramazan önceasi yaptığı yardım çalışmalarının yanında Ramazan Ayı boyunca görüştüğü işyerleri sayesinde yaklaşık 100 aileye lokantalarda iftar açtırmasını sağladı.

100 aileye ramazanda iftar imkanı

Depremzedelerin barınma ihtiyaçları ile gıda ve giyim konusundaki sorunlarına da çözüm bulmaya çalışan MESACİD-DER afetten etkilenen yetişkin ve çocuklara psikososyal destek olmak için farklı çalışmalara imza attı.

Dernek Başkanı Mehmet Şirin Ersan, bu çalışmalardan birinin de ramazanda depremzede kardeşlerimize iftar açtırmak olduğunu anlatarak “Depremzede kardeşlerimize ensar olmak için birçok çalışmalara imza attık. Mardin’de yaptığımız görüşmeler sonunda Adana Dostlar, Onurhan lokanta, Urfa dostlar, İrem balıkçılık, Ege balık evi, Mesut usta pişirim, Birtat lahmacun ve Emin usta pişirim’in destekleri ile 100 aileye Ramazan ayında iftarlarını farklı bir ortamda açmalarına vesile oldukları için teşekür ederim.”dedi.

Mardin STK Platformu bünyesinde bulunan yardım kuruluşları, dernek ve vakıflar sahada aktif çalışma yaparlarken, diğer derneklerde bütün imkanlarını kullanarak, büyük ölçüde maddi ve manevi destekler sağladılar. Bahsi geçen bu dernek ve kuruluşların dışında Deprem Koordinasyon Komisyonu aracılığıyla birçok bağışçı, hayırsever işadamı ve vatandaşlar ihtiyaç sahibi depremzede ailelere yardım konusunda seferber oldu.

Bu süreçte daha önce Suriyeli vatandaşlara yönelik eğitim ve kültür alanında faaliyet gösteren Reyhander, Deprem Koordinasyon komisyonu tarafından destekleyerek, yardım konusunda Suriyeli Depremzedelere kapılarını açtık. Reyhanderin üstlenmiş olduğu ağır görevi, başarılı, şeffaf ve güvenilir bir şekilde yerine getirdi. Mardin’de bulunan bütün Suriyeli vatandaşlara gönüller aracılığıyla ulaşarak, yardımda bulundu.

Mübarek Ramazan ayının ilk gününden itibaren Deprem Koordinasyon Komisyonu adına Nurettin Kasap, Mustafa Erkar ve Ayşegül Sağlam ile birlikte sekreteryadan da her gün farklı bir başkan eşliğinde depremzede ailelere ziyaretler gerçekleştirdi.

Bayram Sonrası Deprem Bölgesinde Konteyner evlerin kurulması ile birlikte birçok depremzedenin kendi şehirlerine dönerken ilimizde kalan yerli ve Suriyeli ailelerde çalışabilecek depremzedelere iş imkanlarının oluşturulması için çalışmaların yapıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın !