25 Nisan 2024

Gündem Mardin

GÜNDEMİ GÜNDEMMARDİN BELİRLER

İlk hacı kafilesi yola çıktı

3 min read

Mardin, Nusaybin ve diğer ilçelerden mukaddes topraklara gitme hakkı kazanan hacı adaylarının ilk kafilesi Mardin Havalimanından uğurlandı. Nusaybin İlçe Müftüsü Hasan Yeşildal da kafile başkanı olarak Hacca gitti.

Mardin, Nusaybin ve diğer ilçelerden mukaddes topraklara gitme hakkı kazanan hacı adaylarının ilk kafilesi Mardin Havalimanından uğurlandı. Nusaybin İlçe Müftüsü Hasan Yeşildal da kafile başkanı olarak Hacca gitti.

Mardin’inde yüzlerce hacı adayı yıllar sonra kavuşmayı arzuladıkları mukaddes topraklara gitmek için hazırlandılar. Bu yıl hasretleri sona eren hacı adayları dualarla mukaddes topraklara uğurlandı.

Mardin İl Müftülüğü kurada isimleri çıkan 570 hacı adayını uğurlama programı düzenledi.

Uğurlama töreninde konuşan Mardin İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, “Mardin havaalanı bugün tarihi günlerinden birini yaşıyor. Adeta yeniden dirilişi anımsatıyor. Mekke-Medine’ye gitme heyecanını yaşayan hacı adaylarının sevinçlerine ortak olmak için havaalanına akın etmiş durumdalar. Mardin ilimizden içlerinden Şanlıurfa ve Şırnak ilçesinden de hac grupları var. Toplamda 570 hacımızı uğurlamanın mutluluk ve huzurunu yaşıyoruz. Bu adaylar arasında hemen hemen 10 ila 15 yıl bu anı yaşamak için bekleyenler var. Allah hepsinden razı olsun, Rabbimin kabul edeceği şeklide hacdan dönmelerini niyaz ediyorum. Hacılarımız yaklaşık 30-35 gün kalacaklar. Bugün 3-4 kafilemiz Medine’ye hareke etti. Medine’de 4-5 gün kaldıktan sonra geri kalan 30 günlerini Kâbe’de görevlerini yapacaklar” şeklinde konuştu.

“Bu anı anlatmakla değil ancak bunu yaşamakla ifade edilir”

Uzun yıllardır bu anı beklediğini belirten hacı adayı Veysi Çağlayan, “14 sene evvel hac için müracaat etmiştim. 2020’de ismim çıkmasına rağmen koronavirüsten dolayı gidemedik. Muhteşem duygular içerisindeyim. Anlatmakla değil ancak bu anı yaşamakla ifade edilir. Elhamdülillah çok şükür bu sene kısmet oldu. Allah bütün Müslümanların yar ve yardımcıları olsun. Allah herkese nasip etsin.” ifadelerini kullandı.

Kurada kendi isminin çıkmasıyla büyük bir sevinç yaşadığını aktaran hacı adayı Şeyhmus Aydoğan, “2016’da hacca müracaat etmiştim. Bu sene kısmet ismim çıktı. Benim için büyük bir sürpriz oldu. Daha önceden nasip olmadı. Duygularımı ifade edemeyecek kadar sevinçliyim.” dedi.

Kendi ailesinden çıkan hacı adaylarından sonra kendisinin de hac için müracaat edeceğini ve mukaddes toprakları çok görmek istediğini belirten Ozan Aydoğan, “Benim ailemden 3 kişinin ismi hacca çıktı. Bizim aileden o kadar kişinin ismi çıkmasıyla çok mutlu olduk. Ben de Allah’ın izniyle müracaat edeceğim. Gitmeyi çok istiyorum. Oradaki Sevr Mağarasını, Uhud Dağını ve birçok yeri hep merak ediyorum.” şeklinde konuştu.

Yapılan dualardan sonra hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı.

Nusaybinim

Sosyal Medyada Paylaşın !