29 Nisan 2024

Gündem Mardin

GÜNDEMİ GÜNDEMMARDİN BELİRLER

Vatandaşlar, Gazze için şehirlerin meydanlarında sabahladı

3 min read
Mardin’in de aralarında bulunduğu bir çok şehirde meydanlar sabaha kadar “Kahrolsun İsrail” Gazze’ye selam direnişe devam” sloganlarıyla inledi.

Mardin’de sokaklara çıkan vatandaşlar, İsrail’in Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesi’ni bombalaması sonucu çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği saldırıyı kınadı.

Mardin’de faaliyet gösteren Memur-Sen, MÜSİAD, İHH, İlim Yayma Cemiyeti, Peygamber sevdalıları ile Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti’nin de aralarında bulunduğu 61 Sivil toplum örgütünden müteşekkil olan Mardin STK Platformu’nun çağrısı üzerine Artuklu Yenişehir Mahallesi’nde bulunan 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı Meydanı’nda buluştu.

Meydanda toplanan yaklaşık bin kişiden oluşan gurup, Filistin’e destek için okunan dualara eşlik etti, Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesi’ni bombalamasında yaşamını yitiren mazlum Gazzeliler için gıabi cenaze namazı kıldı.

KIZILTEPE

Kızıltepe’de ise ilçe otogarındaki Kenan Kösen Camii önünde toplanan kalabalık grup, saldırıyı kınadı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu grup, sık sık tekbir getirerek, ‘Kahrolsun İsrail’ sloganları attı. Yapılan konuşmada saldırıda vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa dileğinde bulunuldu, dua edildi.

MİDYAT

Siyonist işgalci Yahudilerin, Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlediği ve yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği saldırı  Midyat ilçesinde kınanarak protesto edildi.

Midyat STK Platformunca yapılan etkinlikte, halk Atatürk parkında bir araya gelerek Kur’an-ı Kerim okudu, ardından Filistin halkı için dua ettiler. Kalabalık, tekbirler eşliğinde işgalci siyonistler aleyhine slogan attı.

Yapılan konuşmalarda işgalci Yahudilerin öteden beri yapılan katliamlarına dikkat çekildi.

Diyarbakır, Mardin, Siirt, Batman ve Bingöl’de bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin öncülüğünde toplanan gruplar, İsrail’i ve onu destekleyen Amerika’yı kınadı.

Diyarbakır’da, Şanlıurfa yolu üzerindeki bir AVM’nin önünde toplanan binlerce kişi, sık sık tekbir getirip, ‘ordular aksaya’ sloganları atarak saldırıyı kınadı. Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) İl Başkanı Vedat Turgut, ‘Katil siyonistlere karşı fiili bir adım atılana kadar meydanlarda olmaya devam edeceğiz. Zulme karşı tarafsız kalmak sessiz olmak da zulümdür. Yarın saat 10.00 itibari ile burada oturacağız. Ta ki hükümet bir adım atana kadarö dedi. Eylem, yapılan duanın ardından son buldu.

Bingöl’de Genç Caddesi’nde ellerinde Filistin bayraklarıyla toplanan grup, İsrail aleyhine sloganlar atarak, basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını okuyan İbrahim Dağılma, ‘Bugün Türkiye genelinde siyonist İsrail’in yaptığı soykırımı lanetlemek, Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek için alanlardayız. Aynı anda Ankara’da büyük bir mitingle siyonist katliamı lanetliyor, bütün Türkiye’den ses veriyoruz. ‘Zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur’ diyerek siyonizme karşı onurluca direnen kardeşlerimize omuz vermek, kutlu direnişi selamlamak için buradayız. İkiyüzlü suskunluğa karşı insanlık onurunu haykırmak için buradayız. ve dünyanın tüm iyi insanlarına ‘zulmün ateşi insanlığı kuşatıyor’ uyarısında bulunmak için buradayızö dedi.

Batman’da 50’yi aşkın sivil toplum kuruluşu, bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi. Atatürk Parkı’nda toplanan kalabalık ‘Kahrolsun İsrai’, ‘Zalimler için yaşasın cehennem’, ‘Hamas’a selam, direnişe devam’ sloganları atarak, Valilik binası önüne kadar yürüdü. Çevrede bulunan ve yoldan geçen araçlar da korna çalarak destek oldu. Filistin’de hayatını kaybedenler için dualar edildi.

Siirt’te 15 Temmuz Demokrasi Meydanında toplanan grup, sık sık tekbir getirip slogan atarak saldırıyı kınadı, Filistinliler için dua etti.

Sosyal Medyada Paylaşın !