3 Mayıs 2024

Gündem Mardin

GÜNDEMİ GÜNDEMMARDİN BELİRLER

Vali Akkoyun’dan İş-Kur’a ziyaret

2 min read

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünü ziyaret ederek İl Müdürü Mahmut Batur’dan Mardin’in işgücü piyasası hakkında brifing aldı.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, kamu kurum ve kuruluşlarına yaptığı ziyaretler kapsamında Mardin Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Vali Akkoyun’u kurumdaki yöneticilerle birlikte karşılayan İl Müdürü Batur, İl Müdürlüğünün faaliyetleri, personel durumu ile hizmet binaları hakkında brifing verdikten sonra Mardin’in işgücü piyasası hakkında da bilgiler verdi.İlimizdeki istihdam verileri, mevcut açık iş durumu, işbaşı eğitim programları, mesleki eğitim kursları, işsizlik ödeneği ve toplum yararına programlar hakkında Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut Batur’dan bilgi alan Vali Akkoyun, aldığı bilgiler doğrultusunda sorunun çözümü konusunda yapılması gereken çalışmalar hakkında İl Müdürü Batur’a gerekli talimatları verdi.

Vali Akkoyun, İl Müdürü ile görüşmesinin ardından birlikte Kurum’da içerisindeki birimleri ziyaret ederek görev yapan personelden çalışmaları hakkında bilgi alarak çalışmalarında başarılar diledi.
Bu ziyareti esnasında iş başvurusu yapmak amacı ile kurumu gelen vatandaşlarla, işçi bulmak ve ‘İş Başı Eğitimi’ programı hakkında bilgi almak için gelenlerle de görüşen Vali Akkoyun, kendileri ile bir süre sohbet ederek kolaylıklar diledi. ‘
Sosyal Medyada Paylaşın !