29 Nisan 2024

Gündem Mardin

GÜNDEMİ GÜNDEMMARDİN BELİRLER

Mardin’de “Sevgi Bohçası” Geleneği Sürdürülüyor

2 min read
Mardin’de, Sevgi Bohçası olarak bilinen ve yeni doğan bebek ihtiyaçlarından oluşan ürünler, doğum yapan ihtiyaç sahibi annelere ulaştırılıyor.
Kızılay, Hilal-i Ahmer adıyla kurulduğu günden beri “BEBEK BOHÇASI” geleneğini bütün zorluklara rağmen devam ettiriyor. Temel ihtiyaç ürünlerinden oluşan “SEVGİ BOHÇASI” Kızılay Kadın Birimi görevlileri tarafından gerektiğinde Mardin Eğitim ve Araştırma  Hastanesi’ndeki görevlilere teslim ediliyor. Burada da ihtiyaç sahibi yeni doğum yapmış annelere Kızılay adına veriliyor.
Uzun bir zamandan beri Kızılay camiası tarafından yerine getirilen bu asırlık faaliyet ile ilgili olarak konuşan Kızılay Artuklu Şube Başkanı Şeyhmus Arı, “Şubemize bağlı Kızılay Kadın Birimi görevlilerimiz tarafından takip edilen bu asırlık hizmet Mardin’de de yıllardır sürdürülmektedir.  Sevgi Bohçası olarak bilinen ve yeni doğan bebek ihtiyaçlarından oluşan bohça, doğum yapan ihtiyaç sahibi annelere ulaştırılmaktadır. Hastanede görevli ve nöbetçi ebeler doğum yapan annenin mali durumunu tespit ve değerlendirerek sevgi bohçasını Kızılay adına anneye veriyor. Ayrıca, bu hayırlı faaliyetlerin sürdürülmesinde desteğini esirgemeyen Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetimi ve Doğumhane ile Kadın Doğum servis sorumlu ve  çalışanlarına teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim. ”
“Özellikle İş İnsanlarımızın da Desteğine İhtiyacımız vardır”
Başkan Arı,  “Tespit edilen ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için tüm vatandaşların, özellikle de iş insanlarının desteğine ihtiyaç olduğunu, yaklaşan Ramazan ayı münasebeti ile daha fazla muhtaç aileye ulaşılması gerektiğini ve her kesimin desteğini beklediklerini ” dedi.
Sosyal Medyada Paylaşın !