28 Nisan 2024

Gündem Mardin

GÜNDEMİ GÜNDEMMARDİN BELİRLER

DARGEÇİT BELEDİYESİ, ÇALIŞMALARINI HER ALANDA SÜRDÜRÜYOR.

2 min read

Dargeçit Belediyesi halkın refahı ve huzuru için, daha yaşanılabilir bir Dargeçit için birçok alanda yapmış olduğu çalışmalarla göz dolduruyor.

Dargeçit Belediye Başkanı Mehmet Cüneyt Aksoy, “Amaçlarının Dargeçit İlçemizin yıllarca tanışmadığı hizmeti her metrekareye getirerek yediden yetmişe tüm vatandaşlarımızın faydalanmasını sağlamaktır”.

Özellikle gençlere büyük önem verdiklerini dile getiren Başkan Aksoy, “İlçemizde yaşayan her çocuk ve gencimizin kendi sosyal aktivitelerini yerine getirebilmesi, eğitimde olduğu gibi spor alanlarında da başarılı olabilmesini ve en önemlisi de topluma kazandırılmasının önünü açmak için elimizden gelen her gayreti göstere çabası içerisindeyiz. Çocuk oyun alanları, futbol sahaları, spor salonu ve şu anda bitme aşamasında olan yarı olimpik yüzme havuzumuz bu gayretlerimizin sadece bir kısmını oluşturmaktadır. İnşallah önümüzde ki süreci çok daha iyi değerlendireceğiz”.

Yapılan diğer bazı çalışmalara da değinen Belediye Başkanı Aksoy, “Tarihi eserlerimizi korumaya yönelik yaptığımız çalışmalar kapsamında Dalibo Manastırı’nda düzenlemelerimiz devam ediyor. Manastırın çevresini inşallah aslına uygun olarak Midyat taşıyla döşeyip tamamlayacağız. Dargeçit İlçemizin diğer önemli bir mekanı olan Süryani Çarşısı’nın restorasyon çalışmaları devam ediyor. Mıcırsefa Mezarlığı’nı mezarlık duvarıyla çevreleme çalışması bitme aşamasındadır. Özellikle yöremizi ilgilendiren diğer bir çalışmamızda Mezrone üzümünü kapsayacak. ‘Boncuklu Tarla Mezrone Üzümünde Kadın Eli Projesi’ kapsamında yapımına başlayacağımız kapalı Pazar alanını Dargeçitli vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız”.

Sosyal Medyada Paylaşın !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir