28 Nisan 2024

Gündem Mardin

GÜNDEMİ GÜNDEMMARDİN BELİRLER

Türkiye’nin en genç nüfusa sahip ilçesi Kızıltepe

2 min read

Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, Kızıltepe ilçesinin, Türkiye’nin en genç nüfuslu ilçeleri arasında ilk sıralarda yer aldığını söyledi. 261 bin Nüfuslu ilçede 160 bin kişinin 18 yaş altında olduğuna dikkat çeken Kaymakam Çam, genç nüfusu eğitim, kültür ve sanat etkinlikleri veya sportif faaliyetlerle topluma kazandırılabileceğini aktardı.
Bölgede nüfus yoğunluğunun her ailede gözlemlenebildiğini hatırlatan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, Yeni Kızıltepe spor Voleybol takımının efeler ligine yükselmesinin, ilçeye prestij, spor camiasına ve sporculara büyük moral kazandırdığını belirtti.

Günümüz gençlerini spora yönlendirmenin, terör ve uyuşturucuya karşı etkili bir yöntem olduğuna inandığını kaydeden Kaymakam Çam, “İlçemiz genç bir nüfusa sahip. Nüfus yaş ortalaması 19.8 Bu Türkiye’de en genç nüfusa sahip ilçe olduğumuzu gösteriyor. Genç nüfus zengini bir ilçeyiz. Gençlerimizi spor sahalarına, tribünlere coşmaya ne kadar çekebiliyorsak o kadar başarılı oluruz. Sporda başarılı olan gençler derslerinde de, iş hayatlarında da başarılı olur” dedi.

Taneleri Tespih yapan imamedir
Sporda yakalanan başarının sürekli hale getirilmesi ve başarının etrafında kenetlenmenin sağlanması, ilçedeki spor farklı spor dallarında da başarıyı getireceğini ifade eden Kaymakam Çam, “İlçede farklı branşlar çok sayıda spor takımı var. teşbih tanesi çok, o boncukları bir araya getirip tespih yapacak imameye ihtiyaç var. Biz Voleybolda bunu başardık. Şimdi halıcı olma kültürünü yerine oturtmaya çalışacağız. Büyük takımların sporcularını buraya çekmek ve büyük takımlara sporcu yetiştirmek gerekir” Diye konuştu
Gençlerimiz önce ailelerine kendilerini kanıtlıyor
Çok çocuklu aile yapısında, ailenin çocuklara farklı bir bakış açısı ile yaklaştığını gözlemlediğini aktaran Kaymakam Çam, “10 çocuklu bir ailedeki genç, başarı ve becerisini önce kendi ailesine kanıtlaması gerekiyor. Eğitimde ve sportif alanlarda ilçemizde çok başarılı gençler var. Başarıya eksi ile başlayan ve öne geçen bir başarı grafiği. Biz bu gençlerimize sahiplenmeyi, ellerinden tutmayı ve başarı basamaklarında emin adımlarla ilerlemelerini sağlamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu Kızıltepe’deki gençlerin spora ilgilerinin yüksek olduğunu altını çizen Kaymakam Çam, futbol, voleybol, basketbol ve atletizmde bölge takımlarını ayakta tutacak bir sporcu potansiyeline sahip olduklarını sözlerine ekledi.

Sosyal Medyada Paylaşın !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir