26 Nisan 2024

Gündem Mardin

GÜNDEMİ GÜNDEMMARDİN BELİRLER

Milli Eğitim Müdürü Çetin, pansiyonda kalan öğrencilerle bir araya geldi

2 min read

2021 – 2022 Eğitim öğretim sezonunda yüz yüze eğitim döneminin başlaması nedeniyle ilçedeki okul pansiyonları da faaliyete girdi.
Nusaybin İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, Zeynelabidin Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje okulu pansiyonunda kalan öğrencilerle bir araya geldi.
Pandemi nedeniyle yaklaşık bir buçuk yıldır eğitimin eba üzerinden devam ettiğini belirten Çetin, devletimizin pandemi ile mücadelede dünyada örnek bir mücadele sergilediğini ifade etti.
Konuşmasında İmam Hatip Liselerinin önemine de değinen Çetin, “Hangi alana giderseniz gidin ahlaklı olun. Allah’ın izniyle sizler imam hatiplisiniz, dürüst insanlar olacaksınız, toplumda örnek insan olacaksınız. Devletimiz pansiyonlarda, yurtlarda kalan öğrencilere en iyi şekilde imkanların sunuyor. Hem eğitimde hem toplumda örnek ve lider olacaksınız. Bulunduğumuz zaman ve geçmiş zaman arasında imkanlarımız, şartlarımız her zaman değişiyor.

Bizim de bu değişime ayak uydurmamız gerekir. Yetmedi bu değişimde öncü olmalıyız. Uzun bir yolunuz var, heybenizi şimdiden doldurmanız gerekir. İlk önce insan olarak kendimizi koruyacağız daha sonra bulunduğumuz camiayı koruyacağız. O yüzden toplumda, yaptığımız işlerde doğru olacağız. Nesiller, toplum, zaman gibi akıyor. Sizin bizden güçlü olmanızı istiyoruz. Sadece dersinizi vermek veya karnınızı doyurmak için burada değiliz. Sadece bir bina için gelmiyorsunuz. Burada iyi bir eğitim iyi öğretmenler var. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her zaman size yakınız. Ziyaretimizin amacı sizin motivasyonunuzu artırmaktır” dedi.
Konuşmalardan sonran Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, öğrencilere söz hakkı vererek sorularına cevap verdi.

Sosyal Medyada Paylaşın !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir