18 Mayıs 2024

Gündem Mardin

GÜNDEMİ GÜNDEMMARDİN BELİRLER

İL BAŞKANI KILIÇ, GÜNDEME DAİR DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU.

2 min read

AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, düzenlenen basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kılıç, AK Parti İl Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Ramazan ayına teşkilat olarak hazırlık içerisinde olduklarını ve çeşitli çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Kılıç, tüm ilçelerde belediyeler evde tek yaşayan ve bakıma muhtaç ailelere yemek dağıtımı yapacağını belirtti.

Büyükşehir ve Kaymakamlıkların yapacağı çalışmalar olduğunu kaydeden Kılıç, ” Aynı şekilde hemşerilerimize koliler dağıtılacak. En azından Ramazan ayını daha rahat geçirebilmek için vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu hissettirmeye çalışacağız. Milletvekillerimizle birlikte teşkilatımızla birlikte MKYK üyelerimiz dahi olmak üzere Belediye Başkanlarımız ve Kaymakamlarımız, Kayyum ve Belediye Başkan Vekillerimiz ile birlikte halkımızın yanında yer almaya çalışacağız.” dedi.

Rusya ve Ukrayna savaşında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetiminde Türkiye’nin istikrarlı bir politika izlediğini ve tarafsız bir şekilde iki ülke arasında arabuluculuk yapan tek ülke olduklarını anımsatan Kılıç, Antalya’da bunu gördüklerini ve bütün dünya liderlerinin oraya odaklandığını söyledi.

Kılıç, Rusya ve Ukrayna savaşının tüm dünyayı etkileyen bir savaş olduğunu vurgulayarak özelikle gıda konusunda dünyada ciddi sıkıntılar olduğunu ve buna bağlı olarak ekonomik daralmalar yaşandığını belirtti.

Kılıç, ”Bu sürdürülebilir bir olay değil. Bütün bunlara rağmen, bu gıda fiyatlarının artması, enerji fiyatlarındaki artıştan dolayı bütün dünya etkileniyor. Türkiye olarak ta bundan minimum bir şekilde etkilerini azaltma noktasında Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin girişimleri oldu. Bu minvalde çalışmalar oldu yeni paketler açıklandı. Tarım, sağlık ve ticari alanlarda yeni formüller ile yeni ekonomik modeller devreye alındı.” diyen Kılıç, şöyle devam etti:

”6 parti liderinin bir araya gelmesi millette yeni bir ümit pompalama veya yeniden bir ümitlendirme adına sanki ilk defa bir araya geliyorlarmış gibi bir izlenim veriliyor ama daha öncede bunların bir araya geldiklerini gördük. Şunu sormak lazım, bu liderlerin daha önceki dönemlerde ülkeye ne katkıları olmuştur? Bu pencereden bakmak lazım. Belki liderler arasında bir birliktelik oldu ama tabanda bu birleşme hiçbir zaman olmayacaktır. Biz milletin ferasetine inanıyoruz. Bu milletin doğru tercih yapacağına geçmiş dönemde de inandık bundan sonra da inanıyoruz.”

Sosyal Medyada Paylaşın !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir