26 Nisan 2024

Gündem Mardin

GÜNDEMİ GÜNDEMMARDİN BELİRLER

Mardin’e 284 doktor ataması yapıldı

2 min read

106. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası kapsamında Mardin’e 284 hekim ataması gerçekleştirildi.

106. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası kapsamında Mardin’e 260 pratisyen hekim ile 24 uzman doktorun ataması gerçekleştirildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “1.261’i uzman doktor, 11.902’si pratisyen olmak üzere 13.163 doktorun görev yerlerinin belirleneceği Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası tercih süreci başladı’ açıklamasıyla başlayan süreçte 106.Dönem DHY Kurası için https://pbs.saglik.gov.tr internet adresi üzerinden yapılacak tercihler 7 Eylül’e kadar devam edecek.

Yapılan atamalarla ilgili konuşan Mardin İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, Sağlık Bakanlığı tarafından 106. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası kapsamında münhal hekim kadrolarına Mardin’e toplamda 284 hekimin atamasının gerçekleştiğini söyledi.

“106. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurasında merkez ve ilçe hastanelerimizin ve diğer sağlık tesislerimizin zaruri ihtiyaçları olan 24’ü Uzman hekim ve 260’ı Pratisyen hekim olmak üzere şehrimize toplam 284 hekim ataması yapılacaktır. Atamalardaki büyük destekleri nedeni ile Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’ya başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Dedi.

Yerleştirmeler, doktor ihtiyacı olan yerlere 9 Eylülde noter huzurundaki kura ile yapılacak.

Sosyal Medyada Paylaşın !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir