29 Nisan 2024

Gündem Mardin

GÜNDEMİ GÜNDEMMARDİN BELİRLER

GÖZ BEBEĞİMİZ AKSA SERGİSİ AÇILDI

2 min read

Mardin Artuklu Üniversitesinin öncülüğünde “Kudüs’ün Geleceği: Akademik Çalışmalar” temasıyla düzenlenen 22. Uluslararası Beytulmakdis Sempozyumu kapsamında Ankara Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Şura Salonunda ‘Gözbebeğimiz Aksa Fotoğraf Sergisi’ açıldı.

Sergilenen Fotoğraflarla Aksa’da Zamana Yolculuk
Sergi, merhum ünlü fotoğrafçı Muhsin Jak Kilby’nin 80li yıllarda Müslüman olduktan sonra Aksa’ya yaptığı ziyaretlerde çekmiş olduğu fotoğraflardan oluşuyor.
Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar’ın Düzenleme Kurulu Başkanlığında Mardin Artuklu Üniversitesi, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, MÜSİAD, Beytulmakdis Çalışmaları Vakfı, Karadeniz Teknik Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, OSTİM Teknik Üniversiteleriyle işbirliği içinde Bu yıl Mardin Artuklu Üniversitesinin öncülüğünde “Kudüs’ün Geleceği: Akademik Çalışmalar” temasıyla düzenlenen Uluslararası Beytulmakdis Sempozyumu kapsamında hazırlanan sergi yoğun ilgi gördü.
Gözbebeğimiz Aksa Fotoğraf Sergisi ilk kez Türkçe açıklamaları ile beraber hazırlandı. Sergi Türkçe, Arapça ve İngilizce dillerinde açıklamalarla ziyaretçilere sunuldu.
Kudüs’e dair yaptığı sanat çalışmaları ile tanınan merhum sanatçı Kilby’nin eserlerinden oluşan “Filistin-Kutsal Topraklar/Kararlılık/İnananlar” isimli sergisi de daha önce 20’den fazla ülkede sergilenmişti.

Gözbebeğimiz Aksa Fotoğraf Sergisi Dört Bölümden Oluşuyor
22. Uluslararası Beytulmakdis Sempozyumu kapsamında Ankara Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Şura Salonunda açılan sergi dört bölümden oluşuyor.
1) Mukaddes Beldenin İncisi: Kudüs’teki Mescid-i Aksa
2) Beytülmakdis’te Müslüman Mevcudiyetinin Devamlılığı
3) Beytülmakdis Peygamberler Diyarı
4) Beytülmakdis Ne Değildir?

Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar Beytulmakdis Sempozyumu kapsamında açtıkları Aksa Fotoğraf Sergisi ile ilgili şu ifadeleri kullandı:
“Beytülmakdis’in tarihini, kültürel yapısını, dinsel kodlarını, islam dünyası için taşıdığı manayı, kutsallığını, coğrafi ve stratejik konumunu zihinlerde ve gönüllerde canlı tutmak amacıyla Bilim İnsanları olarak Beytulmakdis’e dair çalışmalar üretmenin sorumluluğumuz ve dahi görevimiz olduğunun bilinciyle hareket ediyoruz.”

Özcoşar: “Sergiyle Dünden Bugüne Aksa’nın Yaşanmışlıklarını Hafızalarda Diri Tutmak İstiyoruz”
Özcoşar sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizler yaşanan fiziki/zihni işgale ve örselenmeye karşı bir duruş ve direnç oluşturmanın önemli ve gerekli olduğunu düşünüyoruz. Dünden bugüne Beytulmakdis’e dair yaşanmışlıkları hafızalarda canlı tutacak Aksa Fotoğraf Sergisini de bu sorumluluk duygusu ve görev anlayışıyla hazırladık.
Sempozyumumuzun ve Sergimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Sosyal Medyada Paylaşın !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir