İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, İl Müftü Yardımcısı Ali Üney, Derik İlçe Müftüsü Dr. Halil İbrahim Şimşek ve Din Görevlisi Mehmet Demir ile ilçedeki kahvehane ve esnafları ziyaret ederek onlarla sohbet edip hasbihal ettiler.

Mardin Müftüsü Ali Hayri Çelik, beraberindekilerle kentteki kahveleri dolaşarak vatandaşlarla sohbet ederek, “Kulağına ezan okunan her vatandaşa ulaşmaya çalışıyoruz. Bize gelemeyenlerin biz ayağına gideceğiz” dedi.

Gittiği ilçelerde vatandaşların yoğunlukta olduğu yerleri ziyaret eden İl Müftüsü Çelik, Derik ilçesinde kahvehaneleri ziyaret ederek burada okey ve oyun oynayan vatandaşlarla sohbet ederek, sorularını yanıtladı.

Din hizmetlerinin sadece cami ile sınırlı kalmaması gerektiğini anlatan Müftü Çelik, “Camide, sokakta, kahvede, lokallerde, spor merkezlerinde ve her yerde din görevlilerimizle halkımızla birlikteyiz. Mobil din görevlisi olarak 7/24 halkın yanındayız hizmetindeyiz. Kulağına ezan okunan her vatandaşa ulaşmaya çalışıyoruz. Bize gelemeyenlerin biz ayağına gidiyoruz “dedi.

Vatandaşlar da ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek İl Müftüsü Çelik’e teşekkür etti.