24 Nisan 2024

Gündem Mardin

GÜNDEMİ GÜNDEMMARDİN BELİRLER

11 Bin Veliye Aile Okulu eğitimi

2 min read

Mardin’de hayata geçirilen Aile Okulu projesi kapsamında 11 bin 123 veliye çeşitli eğitimler verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Aile Okulu Projesi kapsamında aile içi iletişim becerileri, ahlaki gelişim, akran ilişkileri, bağımlılık, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı, çatışma ve stres yönetimi, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite ile sosyal duygusal beceri gelişimi alanlarında eğitici eğitimlerini tamamlayan bin 404 öğretmen Mardin’in 10 ilçede okullarda velilere yönelik eğitim vermeye başladılar. İlk üç ayda 11 bin 123 velinin katıldığı bu eğitimlere katılım her geçen gün artarak devam ediyor.

Aile Okulu Projesi ile ilgili olarak Mardin İl Millî Eğitim Müdürü Demir, “Toplumumuzun temeli olan aileyi güçlendirmek için bakanlığımızın başlatmış olduğu bu projeyi tüm velilerimize ulaştırmanın gayreti içerisindeyiz. Eylül ayında projeye dahil edilen ilimizde bir yandan öğretmenlerimize halk eğitimi merkezlerimizde eğitici eğitimlerini verirken, bu eğitimi tamamlayan öğretmenlerimize de okullarımızda ve halk eğitimi merkezlerimizde kurslar açtık, açmaya devam ediyoruz.”dedi.

Kurs kapsamında aile kurumunu güçlendirecek bir çok konunun yer aldığını ifade eden Demir bütün velileri bu kurslardan yararlanmak için okullara ve halk eğitimi merkezlerine davet etti.

Demir proje hakkında şu bilgileri verdi:

“Ailelerimize dokunan, onlara okul hizmeti veren, unuttuğumuz değerleri ailelere tekrar hatırlatan, aile iletişiminin tıkanan kanallarını açmalarında onlara rehberlik eden, çocuklarıyla iletişimlerini tekrar inşa etmek için yeni yaklaşımlarla onları desteklemeye çalışan aynı zamanda kültürel, ahlaki değerlerimizin tekrar hatırlatıldığı ve en önemlisi üzerinde toplum olarak durmamız gereken ama sadece bizim gençliğimizi, çocuklarımız değil; tüm dünya gençliğini tehdit eden internet bağımlılığının getirmiş olduğu maliyetleri tekrar düşünmemizi gerektiren bir aile okulu eğitimi inşa ettik.”

Sosyal Medyada Paylaşın !