26 Nisan 2024

Gündem Mardin

GÜNDEMİ GÜNDEMMARDİN BELİRLER

Kabala’da İçme Suyu Hat Yenileme Çalışmalarına Başlandı

2 min read

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş’ın katılımıyla Artuklu ilçesine bağlı Kabala Mahallesinde içme suyu hattı yenilme projesinin startı verildi.

Vali Mahmut Demirtaş, şehir merkezi, ilçelerde ve kırsal mahallelerde vatandaşlara sağlıklı, kaliteli ve kesintisiz su temin etmek için çalışmalarına tüm hızıyla devam eden Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından merkez Artuklu ilçesine bağlı Kabala Mahallesinde gerçekleştireceği içme suyu hattı ve su depoları yenileme projesinin başlama programına katıldı.

Vali Demirtaş, mahallede yürütülecek proje ile ilgili MARSU yetkililerden bilgi alarak çalışma sahasında incelemelerde bulundu.
Vali Demirtaş, incelemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının vatandaşlara sağlıklı ve kaliteli bir içme suyunu en kısa bir sürede ulaştırmak olduğunu söyledi.

İçme suyu şebekesinin 30 yıl önce döşendiğini anımsatan Vali Demirtaş, “Kabala bizim büyük bir mahallemiz. Ancak mahallemizde yaşadığımız en büyük problem şebekede sürekli bir takım arızların meydana geliyor olması. Bugün inşallah şebekeyi yeniliyoruz. 25 bin metre civarında bir hattı yenileyeceğiz. Yeni bir tane su deposu yapacağız. Mevcut olan iki tane su depomuzun bakım ve onarımını yapacağız. Yine bir tane su depomuzu da tamamen yıkmayı düşünüyoruz.” dedi.
Kabala Mahallesine doğalgaz müjdesini de veren Vali Demirtaş, altyapı çalışmasıyla birlikte doğalgaz çalışmalarına da başlayacaklarını dile getirerek mahalleye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Sosyal Medyada Paylaşın !