26 Nisan 2024

Gündem Mardin

GÜNDEMİ GÜNDEMMARDİN BELİRLER

Vali Demirtaş, Şampiyon Mardin 1969 Spor’un Kupa Törenine Katıldı

2 min read

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) resmi kararı ile 3.Lig’e yükselen Mardin 1969 Spor’un kupa törenine katıldı.

Türkiye Futbol Federasyonun grup maçları sonunda grupları ilk sırada bitiren 12 takımın Play-Off oynamadan doğrudan 3’üncü Lig’e yükselmesi kararı ile üst lige namağlup olarak çıkma başarısı gösteren Mardin 1969 Spor, şampiyonluğu kupa töreniyle kutladı.

21 Kasım Şehir Stadyumda düzenlenen törene, Vali Mahmut Demirtaş, Artuklu Kaymakamı Mesut Tabakçıoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, OSB Başkan Vekili Nasır Duyan, Kulüp Başkanı Rıdvan Aşar, MBB Fen İşleri Daire Başkanı Cebrail Aslan, kulüp yöneticileri, siyasi parti ve STK temsilcileri, taraftarlar, futbolcular ile aileleri katıldı.

Kutlamalar, Mardin 1969 Spor Kulüp Başkanın teşekkür konuşmasıyla başladı.

Törende konuşan Vali Demirtaş, Mardin 1969 Spor’u tebrik ederek, 3’üncü Lig’e çıkmanın gururunu ve heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Göreve geldikleri günden beri Mardin’i aldıkları noktadan daha üst bir noktaya taşımak için bir hedef ve Mardinli vatandaşlara sözlerinin olduğunu belirten Vali Demirtaş, “Bizlere bu heyecanı yaşatan Mardin 1969 Spor yönetimine, taraftarına, Mardinli vatandaşlarımıza, destek olan iş insanlarımıza ve STK’larımıza çok teşekkür ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tarımda, sanayide, alt yapıda, sporda, kültürde, turizmde olsun Mardin’i hep bir üst lige çıkarmak için ciddi bir gayret gösterdik. Mardin’in bu bölgenin parlayan yıldızı olacağına söz vermiştik. Sayın Cumhurbaşkanımız gece gündüz demeden ülkenin her yerinde olduğu gibi Mardin’de de bizim başarılı olmamız için bize çok ciddi bir destek verdiğini özellikle ifade etmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı arz ediyorum.” dedi.

Mardin’in farklı dinlerin ve dillerin hoşgörü ve huzur içerisinde yaşadığı bir kent olduğunu dile getiren Vali Demirtaş, “Mardin bir huzur, turizm ve kadim bir kent. Bu huzur kentini hep birlikte muhafaza etmemiz,  hep birlikte bu huzura sahip çıkmamız lazım. Spor; bu huzur kentin ve gençlerimizin heyecanlanmasına ve mutlu olmasına neden oluyor Valilik ve Büyükşehir Belediye olarak elimizden gelen tüm gayreti göstereceğimize herkesin bilmesini istiyorum. İş adamlarımızın, STK’larımızın ve siyasilerimizin çok ciddi katkıları oldu. Tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Vali Demirtaş konuşmasının ardından protokol ile birlikte futbolculara şampiyonluk madalyalarını vererek tebrik etti.

Tören, kupanın kaldırılmasıyla sona erdi.

Sosyal Medyada Paylaşın !