27 Nisan 2024

Gündem Mardin

GÜNDEMİ GÜNDEMMARDİN BELİRLER

Kutsal Topraklara Giden İlk Hac Kafilesi Mardin’e Döndü

2 min read

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile Mardin’den kutsal topraklara giderek hac farizasını yerine getiren ilk hacı kafilesi yurda döndü.

Kutsal topraklarda hac görevini yerine getiren hacılar, yurda dönmeye başladı. Mardin’e dönen hacılar havalimanında uzun süre yakınlarıyla kucaklaşarak hasret giderdi.

Mardin Havalimanındaki Hacıları karşılama törenine, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü,, İl Müftülüğü Hac Organizasyonu personeli ve hacıların aileleri katıldı.

Kutsal topraklarda hac ibadetini tamamlayan 80 bin Türk hacı, yurda dönmeye başladı. Dönüş yolunda ilk kafile Cidde’den kalkan uçakla Mardin’e ulaştı. Hac görevini yerine getirdikten sonra yurda dönen hacılar, Mardin Havalimanı’na indikten sonra yakınları tarafından sevinç gözyaşları içerisinde karşıladı. Yakınlarıyla uzun süre kucaklaşan hacılar hasret giderdi.

300 kişiden oluşan ve 35 gün sonra yurda dönen Mardin 1 ve 2 hac kafilelerinde yer alan hacılar yanlarında ikram etmek için zemzem suyu, hurma ve hediyelik eşyalar getirdi.

“10 yıldır bekliyordum”

10 yıldır hacca gitmek için beklediğini söyleyen Elif Günlüoğlu “Çok şükür gittik selametle geldik çok mutluyum. Kutsal topraklara gitmek çok güzel bir şey, ben 10 yıldır bekliyordum. Çok şükür Allah kavuşturdu. Hac güzeldi. Allah elimizden geldiği kadar ibadetlerimizi eksiksiz yapmayı nasip etti. Her şey çok güzeldi. Onuncu sene sonunda Allah nasip etti ve gittik” diye konuştu.

“Genç yaşta hacca yazılsınlar” 

Hac görevini yapan ve yaşlılıkta hac görevinin zor olduğunu söyleyen Günlüoğlu, şunları söyledi:

“Allah nasip ederse bir kez daha gitmek isterim. Tüm insanlara bir tavsiyem var, lütfen genç yaşta hacca yazılsınlar. Çünkü insanlar bazı olayların farkında değiller, yaşlılıkta biraz zor oluyor. ”

Uçaktan inmelerini heyecanla bekleyen aileleri ve yakınlarıyla hasret gideren hacılar, hac ibadetinin kendilerine nasip olduğu gibi gidemeyenlere de nasip olmasını dilediler.

Sosyal Medyada Paylaşın !