29 Nisan 2024

Gündem Mardin

GÜNDEMİ GÜNDEMMARDİN BELİRLER

5 farklı ülkenin gençleri Kariyer Planlaması için Mardin’de

2 min read
“Build a Dream/Life-Kariyer Planlaması” Erasmus Plus projesi kapsamında Bulgaristan, Romanya, Makedonya, Yunanistan ve Türkiye’den toplam 40 genç Mardin’de bir araya geliyor.

12-18 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan proje; gençlere kariyer hedeflerini belirleme, yeteneklerini geliştirme ve uluslararası işbirliği deneyimi kazanma fırsatı sunuyor.

Aydınlık yarınlar topluluğunun ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve topluluk lideri olan Cemre Altaş’ ın organize ettiği projenin temel amacı, gençlerin gelecekteki kariyerlerini daha bilinçli bir şekilde planlamalarına katkıda bulunmaktır. Aynı zamanda Türk Ulusal Ajansının ve Avrupa komisyonunun da desteklediği bu projede katılımcılar, farklı kültürlerden gelen akranlarıyla etkileşimde bulunacak ve uluslararası düzeyde kariyer gelişimlerini destekleyen stratejileri paylaşıyorlar.

Proje süresince düzenlenecek atölye çalışmaları, seminerler ve etkileşimli oturumlar, katılımcılara kişisel ve mesleki gelişimleri için gerekli becerileri kazanma şansı veriyor.

Mardin’in tarihi ve kültürel zenginlikleri, katılımcılara benzersiz bir ortamda öğrenme ve deneyimleme fırsatı sunuyor. Proje aynı zamanda, katılımcıların sosyal ağlarını genişletmeleri ve uluslararası bağlantılar kurmaları için uygun bir platform sağlıyor.

Proje Koordinatörü Shahnazar Kadirbyek önderliğinde yönetilen projede katılımcı gençler; gerçekleştirdikleri faaliyetlerle, gençlerin kariyer yolculuklarında daha bilinçli, motive ve uluslararası perspektife sahip bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamayı hedefliyor.

Kültürel etkinliklerle de birbirlerinin gelenek ve göreneklerini de yakından tanıma fırsatı elde etmesi planlanıyor.

Sosyal Medyada Paylaşın !