27 Nisan 2024

Gündem Mardin

GÜNDEMİ GÜNDEMMARDİN BELİRLER

AK Parti Mardin İl Gençlik Kollarından 15 Temmuz Mesajı

2 min read

AK Parti Mardin İl Gençlik Kolları Başkanı Tarık Atlı, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü vesilesiyle mesaj yayımladı.

AK Parti Mardin İl Gençlik Kolları Başkanı Tarık Atlı mesajında: 15 Temmuz 2016 Cuma akşamı yaşadığımız hadisenin ardından tam 5 yıl geçti. Bu süreçte Türkiye’mizin yıkılmasını, parçalanmasını, teklemesini bekleyen güçlere milletimiz ölürsem şehit, kalırsam gazi şiarıyla tanklara karşı yürüyerek, tekbir nidalarıyla arşı titreterek Türkiye’de cuntalar döneminin mazi olduğunu hatırlattı.
Hain darbe girişiminde bulunanlar aslında Türkiye’nin önünü kesmek ve 2023 hedeflerine hızla yol alırken ülkemiz hedeflerine ulaşamasın diye üst akılları devreye soktular. Türk milleti, istikbaline ve inançlarına darbe vurmak isteyenlerin akıllarının alamayacağı bir direniş sergiledi. Unutmayalım ki, 15 Temmuz’da kaybedenler, aziz milletimizin sarsılmaz inancı ve çelikten iradesi karşısında pes etmek zorunda kalmıştır. Bu toprakları yurt kılmanın ve yurt tutmanın kolay olmadığının farkında ve bilincinde olarak daima uyanık olacağız, uyanık kalacağız. Allah’ın izniyle kıyamete kadar da bu toprakların sahibi olarak kalacağız.

Bu geceyi asla unutmamak ve unutturmamak adına, 15 Temmuz tarihinde Ak Parti Mardin Teşkilat’ı olarak etkinlikler düzenleyip hem de çeşitli programlar tertip ediyoruz. Darbe girişimi sırasında Çengelköy ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yaşananlara odaklanan, Milletin ortaya koyduğu kahramanca mücadeleyi beyaz perde de anlatan Şafak filmini o gece gençlerle birlikte izleyeceğiz. Şehit ailelerimizi ziyaret edeceğiz ve her an yanlarında olduğumuzu onlara ifade edeceğiz. 15 Temmuz gecesi gece yarısına kadar yine nöbette olacağız.

Rabbim bizlere bir daha böyle olaylar yaşatmasın. Ülkemizin birlik ve beraberliğine kast edenlere fırsat verdirmesin. Üzerimizde büyük bir sorumluluk ve yük olduğunun bilincindeyiz. Mazlumların umudu olan Türkiye’nin daha da güçlenmesinde bir nefer olarak çalışacağız. Bizler sadece Türkiye’de yaşayan değil, dünyada umudunu bize bağlamış tüm islâm coğrafyası ve mazlumların sorumluluğunu taşıyoruz. Bu kalkışmalara kim yeltenirse, 15 Temmuz’da olduğu gibi karşılığını göreceklerdir.

Tarihe şanlı bir direniş olarak geçen 15 Temmuz’un yıl dönümü vesilesiyle başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor; kahraman gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum..” ifadelerini kullandı.

 

Sosyal Medyada Paylaşın !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir